מתכון לגוזלמה - לחם מחבת טורקי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גוזלמה - לחם מחבת טורקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגוזלמה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • מספר מנות: 5

מצרכים

2+3/4 כוסות קמח לבן שופרסל מנופה

2 מיכלי יוגורט יווני שופרסל 2%

1 כפית שטוחה מלח שופרסל

1 כפית חומץ שופרסל

למלית:

3 בצלים ירוקים קצוצים דק מאוד

1 בצל גדול מטוגן חתוך לרצועות

150 גרם גאודה שופרסל מגוררת

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

2 כפות אורגנו טרי

 

שמן זית לצלייה

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק גמיש, ניתן להוסיף 2 כפות קמח במקרה הצורך.
  2. מניחים בתבנית משומנת ומכסים לנוח לשעה.
  3. לאחר שעה מחלקים את הבצק ל-5 חתיכות.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  5. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק, מניחים כ- 2 כפות מלית וסוגרים את הבצק לחצי עיגול מהודק ודק.
  6. מניחים כף שמן זית על מחבת ומחממים אותה, צולים את הגוזלמה דקה מכל צד ומוסיפים כף שמן כשהופכים את הבצק וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מומלץ להגיש עם יוגורט ועגבניות.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס