גאלט דה רואה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גאלט דה רואה

תמונה גרסת הדפסה

גאלט דה רואה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 70 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

מעבד מזון

תבנית אפייה

נייר אפיה שופרסל

סכין חדה

לקקן

מברשת

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים מרודד שופרסל שהופשר לילה במקרר

מצרכים למלית:

200 גרם שקד טחון שופרסל

150 גרם חמאה

1 ביצה L שופרסל

1 כוס סוכר לבן שופרסל

4 כפות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

קורט מלח שולחן דק שופרסל

כפית תמצית וניל שופרסל

לציפוי:

1 ביצה L שופרסל טרופה

כף חלב 3% בקרטון שופרסל

להברשה לאחר האפייה:

סירופ מייפל פרמיום שופרסל

אופן ההכנה:

במעבד מזון מניחים שקדים, סוכר וחמאה.

מעבדים למשחה ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית.

פורסים את הבצק ומחלקים לשניים.

מסמנים עיגול גדול על חלק אחד מהבצק וחותכים אותו מהבצק. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מורחים את המלית.

חורצים עיגול נוסף, שבמרכזו חורצים עיגול קטן. מניחים מעל המילוי ומהדקים.

מברישים בביצה וחלב וחורצים קישוטים עם הסכין.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים 20 דקות.

לאחר 20 דקות מנמיכים את החום ל- 150 מעלות לאפייה נוספת של 15-20 דקות.

לאחר האפייה מצננים מעט ומברישים במייפל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס