דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בקלאווה פילו מדהימה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבקלאווה מדהימה מבצק פילו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 16

אביזרים:

  • תבנית בינונית עמוקה
  • סיר קטן

 

מצרכים:

  • 1 חבילת עלי פילו
  • 200 גרם שקדים קלופים שופרסל - טחונים בפולסים
  • 300 גרם אגוזי מלך - לא קלויים טחונים בפולסים
  • 200 גרם פיסטוקים - טחונים
  • 150 גרם חמאה - מומסת
  • 1 כף קינמון טחון במיכל שופרסל
  • 1/4 כוס סוכר לבן שופרסל

לסירופ:

  • 1/2 כוס דבש טבעי שופרסל
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון שופרסל
  • 1/2 כפית מי ורדים

 

אופן ההכנה:

לסירופ:

בסיר מניחים את הדבש, המים, הלימון ומי הוורדים, מרתיחים במשך כ-3 דקות ומסירים מן האש.

לבקלאווה:

  1. בתבנית מניחים עלה פילו ומברישים בחמאה.
  2. חוזרים על הפעולה עם 4 עלים נוספים.
  3. בקערה מניחים את השקדים, אגוזי המלך, הפיסטוקים, הקינמון והסוכר ומערבבים.
  4. מניחים את תערובת הפיצוחים הקצוצים על עלי הפילו.
  5. מברישים את עלה הפילו בחמאה המומסת וחוזרים על הפעולה עם 4 עלים נוספים.
  6. חותכים את העלים בצורת משולשים לאורך ולרוחב.
  7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות עד להזהבה.
  8. לאחר האפייה, כאשר הבקלאווה חמה, שופכים מעליה את הסירופ.
  9.  נותנים לבקלאווה לספוג את הסירופ ולהתייצב.
  10. מקשטים מעל בפיסטוק טחון ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

שמרו על השפתיים

הנטייה ללקק שפתיים יבשות רק פוגעת בהן

אחת הטעויות הנפוצות בטיפול בשפתיים יבשות היא הנטייה שלנו ללקק אותן, אבל בפועל, אחרי רגיעה של שניות ספורות, זה רק מחמיר את המצב.

קצרו את המקלחת

מקלחת ארוכה בחורף לא טובה לעור שלכם

מקלחת רותחת, כמו שרובנו אוהבים לעשות, מייבשת את העור ולכן מאוד לא מומלצת בעונה הקרה. בכל מקרה אל תוותרו על קרם לחות אחרי המקלחת.