דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בלינצ'ס גאודה ערמונים חגיגי

מתכון לבלינצ'ס גבינת גאודה וערמונים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 14-10

אביזרים:

מחבת

תרווד

תבנית אפייה

מטרפה ידנית

 

מצרכים:

לבלינצ'ס:

3 ביצים שופרסל

2 כוסות קמח חיטה רך פרימיום שופרסל

2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/4 כפית מלח שולחן דק שופרסל

מעט תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל

1+1/5 כוסות חלב שופרסל

 

למלית:

200 גרם גבינת גאודה שופרסל - מגוררת

1 בצל קצוץ - מטוגן

1 ביצה שופרסל

2 כוסות  ערמונים – קלופים, מבושלים וקלופים

1 כפית מלח בישול גס שופרסל

1 כף קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל

2 כפות אורגנו שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את מרכיבי הבלינצ'ס בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם הומוגני.
  2. במחבת רחבה מרססים מעט מתרסיס שמן הקנולה.
  3. יוצקים מצקת מבלילת הבלינצ'ס תוך פיזור שווה של הבלילה.
  4. כאשר הדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום, מסירים את הבלינצ'ס מן המחבת (לא הופכים את הבלינצ'ס לצידו השני שכן הבלינצ'ס נכנס לאפייה ונדרש לשמור על גמישותו).
  5. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר המקלות והכדורים ומכניסים למקפיא למשך כחצי שעה.
  7. בקערה מרסקים את הערמונים.
  8. במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  9. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  10. מניחים במרכזו של כל בלינצ'ס (בצידו הלא מבושל) כף גדושה מן המלית, מקפלים את הקצוות ומגלגלים.
  11. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כאשר הצד המקופל כלפי מטה.
  12. בקערית טורפים ביצה ומברישים את הבלינצ'ס.
  13. מפזרים מעל את האורגנו.
  14. אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות.

 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.