

מתכון לביף וולינגטון - מאפה בצק עלים ממולא נתח פילה בקר
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 120 דקות
- מספר מנות: 8-6
אביזרים:
- מחבת גדולה
- תבנית אפייה
- מברשת לציפוי
מצרכים:
לפילה:
- 600 גרם פילה בקר טרי אנגוס שופרסל
- 3 כפות חרדל צרפתי שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
למלית:
- 2 כוסות פטריות שמפיניון חתוכות מוקפאות שופרסל
- 3 כפות קורנית (טימין) שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 1 חבילת בצק עלים מרודד מוקפא שופרסל - מופשר
- 1 חלמון ביצה שופרסל - טרוף
אופן ההכנה:
לפילה:
- בקערה מניחים את 4 כפות שמן הזית עם פילה הבקר ומוסיפים את המלח והפלפל.
- מוסיפים את החרדל ועוטפים סביב פילה הבקר.
- מניחים בצד למנוחה של כ- 30 דקות לשם ספיגת הטעמים בפילה הבקר.
- לאחר כ- 30 דקות, מוסיפים את פילה הבקר למחבת חמה מאוד וצורבים היטב מכל הצדדים.
למלית:
- במחבת מניחים 2 כפות שמן זית עם הפטריות, הטימין, המלח והפלפל.
- מטגנים במשך כ-5 דקות ומצננים.
- פורסים את בצק העלים ועליו מניחים את הפטריות המטוגנות ומעליהן את פילה הבקר.
- סוגרים את הבצק על הפילה ויוצרים ארובה מעל על מנת לאפשר פתח ליציאת האדים.
- מורחים בחלמון הטרוף.
- אופים בתנור בחום של 230 מעלות במשך כ-25 דקות.
- לאחר האפייה נותנים למאפה להצטנן מעט ורק לאחר מכן פורסים ומגישים.
בתאבון!