מתכון לביף וולינגטון | ויקטוריה גוברמן ומוזנא בשארה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ביף וולינגטון - ויקטוריה גוברמן ומוזנא בשארה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לביף וולינגטון - מאפה בצק עלים ממולא נתח פילה בקר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 8-6

אביזרים:

  • מחבת גדולה
  • תבנית אפייה
  • מברשת לציפוי

 

מצרכים:

לפילה:

  • 600 גרם פילה בקר טרי אנגוס שופרסל
  • 3 כפות חרדל צרפתי שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

למלית:

  • 2 כוסות פטריות שמפיניון חתוכות מוקפאות שופרסל
  • 3 כפות קורנית (טימין) שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 חבילת בצק עלים מרודד מוקפא שופרסל -  מופשר
  • 1 חלמון ביצה  שופרסל - טרוף

 

אופן ההכנה:

לפילה:

  1. בקערה מניחים את 4 כפות שמן הזית עם פילה הבקר ומוסיפים את המלח והפלפל.
  2. מוסיפים את החרדל ועוטפים סביב פילה הבקר.
  3. מניחים בצד למנוחה של כ- 30 דקות לשם ספיגת הטעמים בפילה הבקר.
  4. לאחר כ- 30 דקות, מוסיפים את פילה הבקר למחבת חמה מאוד וצורבים היטב מכל הצדדים.

למלית:

  1. במחבת מניחים 2 כפות שמן זית עם הפטריות, הטימין, המלח והפלפל.
  2. מטגנים במשך כ-5 דקות ומצננים.
  3. פורסים את בצק העלים ועליו מניחים את הפטריות המטוגנות ומעליהן את פילה הבקר.
  4. סוגרים את הבצק על הפילה ויוצרים ארובה מעל על מנת לאפשר פתח ליציאת האדים.
  5. מורחים בחלמון הטרוף.
  6. אופים בתנור בחום של 230 מעלות במשך כ-25 דקות.
  7. לאחר האפייה נותנים למאפה להצטנן מעט ורק לאחר מכן פורסים ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס