מתכון בורקס עם תרד ללא גלוטן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בורקס תרד ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבורקס עם תרד ללא גלוטן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6 מנות

אביזרים:

מיקסר עם וו לישה

תבנית אפייה

נייר אפייה

מערוך

סיר

מחבת

למלית:

1 חבילה עלי תרד בייבי שופרסל

4 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1 בצל גדול קצוץ דק

כפית מלח דק שופרסל

כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

300 גרם גבינה מלוחה שופרסל מגוררת ( אם אין נשתמש בגאודה)

100 גרם פרמזן מגורר

1 חלמון ביצה L שופרסל

תרסיס שמן זית לעבודה עם הבצק

לבצק:

 1/2 כוס מים רותחים

1 כפית סוכר לבן שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית אבקת אפייה שופרסל

120 גרם חמאה מומסת

500 גרם תערובת קמח רב תכליתי ללא גלוטן גרין

3 ביצים L שופרסל

לציפוי:

1 ביצה L שופרסל

שומשום שופרסל

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל, מטגנים עד להזהבה ומוסיפים תרד, מלח ופלפל.
  2. מטגנים כ- 3 דקות נוספות, מסירים מהאש, מסננים נוזלים ומצננים.
  3. מערבבים מים רותחים, מלח, סוכר, אבקת אפייה, חמאה מומסת, קמח וביצים.
  4. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים במקרר מכוסה כ- 20 דקות.
  5. אל תערובת התרד והבצל מוסיפים חלמון, פרמזן וגאודה. מערבבים.
  6. משמנים משטח עבודה.
  7. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק.
  8. מניחים מהמלית לאורך העלה ומגלגלים.
  9. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. בעזרת סכין פורסים כל 3-4 ס"מ. 
  10. מברישים בביצה ושומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות. 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס