בורקס פויקה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בורקס פויקה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 6 מנות

אביזרים:

סיר פויקה רחב

נייר אפייה

נייר אלומיניום

מברשת

קערת ערבוב

כף

פומפייה

סיר עמוק

גזייה

 

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים מרודד שופרסל

למלית:

250 גרם גבינה בולגרית רכה

200 גרם גאודה שופרסל, מגורדת

לציפוי:

1 ביצה שופרסל, טרופה

שומשום שופרסל

להגשה:

5 ביצים שופרסל

4 עגבניות מגוררות

1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל

1 קופסת זיתים ירוקים שופרסל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את 2 הגבינות.
  2. פורסים את בצק העלים לאורכו על נייר אפייה.
  3. מניחים לאורכו את הגבינה, מגלגלים לרצועה ארוכה ואז לשבלול, מצפים בביצה ובשומשום.
  4. מניחים בסיר פויקה אבנים שטוחות (בגובה כ-1-2 ס"מ) ועליהן 4 ניירות אפייה.
  5. מניחים עליהם את השבלול עם נייר האפייה, וסוגרים את המכסה.
  6. מארגנים מדורה עם גחלים מכל צידי הפויקה, וגם על המכסה. אופים על הגחילם ולא על אש ישירה כ-50 דקות. שימו לב לבדוק אם הגחלים חלשות מאוד נדרש זמן אפיה ממושך יותר ועשוי להגיע גם עד שעה ו-20 דקות.
  7. על גזיה מבשלים ביצים קשות ומגישים עם עגבניות מרוסקות, ביצים וזיתים.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס