בורקיטס גבינות - שופרסל מגזין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בורקיטס מושלם

תמונה גרסת הדפסה

בורקיטס במילוי גבינות או במילוי טונה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 25 דקות
  • מספר מנות: 20

אביזרים:

קורצן עגול רחב/כוס עם קוטר רחב

קערה

מערוך

תבנית אפייה

נייר אפייה

מברשת להברשה

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לבצק:

3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

1 כפית אבקת אפייה שופרסל

1 גביע יוגורט יווני מסורתי 10% שופרסל

200 גרם חמאה - רכה

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

למלית הטונה:

1 קופסת נתחי טונה בהירה בשמן שופרסל - מסוננת מן השמן

2 ביצים שופרסל - קשות וחתוכות לקוביות קטנות

1/4 כוס טבעות זיתים ירוקים שופרסל

 

למלית הגבינות:

100 גרם גבינת גאודה שופרסל - מגוררת דק

1/2 כוס טבעות זיתים ירוקים שופרסל

100 גרם גבינה בולגרית - מפוררת

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל - טרופה

1 כוס שומשום שופרסל

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק גמיש ורך .
  2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-15 דקות.

למלית הטונה:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי מלית הטונה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

למלית הגבינות:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי מלית הגבינות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. על משטח מקומח מניחים את הבצק ומרדדים.
  3. בעזרת קורצן קורצים עיגולים רחבים מן הבצק.
  4. טורפים את הביצה.
  5. מניחים כפית מאחת המליות במרכזו של כל עיגול.
  6. מברישים את קצוות העיגול במעט מן הביצה הטרופה ומקפלים את שני קצוות העיגול לכדי צורת חצי עיגול.
  7. מהדקים את הקיפול (ניתן להיעזר במזלג).
  8. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הבורקיטס, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את השומשום.
  9. מעבירים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס