דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בוריק חריימה

מתכון מיוחד לבוריק חריימה טוניסאי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 80 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

1 חבילת עלי בוריק

2 קופסאות פילה בורי טרי שופרסל (4 פילה בורי)

1 קופסת גרגירי חומוס שלמים שופרסל

4  תפוחי אדמה - חתוכים לפרוסות

4  גמבה אדומה - חתוכה לפרוסות

6 עגבניות - חתוכות לפרוסות

6 שיני שום שופרסל -  פרוס לפרוסות

1/2 פלפל ירוק חריף - חתוך לפרוסות

1 כף מלח שולחן דק שופרסל

2 לימונים - פרוסים לפרוסות

100 גרם לימון כבוש

1 חבילת כוסברה שופרסל

6 ביצים שופרסל

 

לרוטב:

5 כפות אריסה

1 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

1/2 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית כורכום במיכל שופרסל

 

להגשה:

4 תפוחי אדמה - מבושלים ומרוסקים

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית אפייה מסדרים בשכבות את פרוסות תפוחי האדמה, פרוסות העגבניות, פרוסות השום, פרוסות הפלפל האדום, פרוסות הלימונים, פרוסות הפלפל החריף, הלימונים הכבושים ומתבלים במלח ובפלפל. מעל מפזרים את כוסברה.
  2. בקערה מערבבים את חומרי הרוטב: האריסה, השמן, המים, הכורכום והכמון ומערבבים היטב.
  3. יוצקים את הרוטב לתבנית .
  4. מכניסים לאפייה 190 מעלות כחצי שעה.
  5. מסדרים את חתיכות הדג מעל הרוטב ומכניסים לאפייה של 15-20 דקות או עד שהדג מוכן.

 

אופן הרכבת המנה:

  1. בווק מחממים את שמן הקנולה.
  2. מסדרים על עלה בוריק מעט מן הפירה ומעליו מוספים את תבשיל הדג עם חופן כוסברה ומעל שוברים ביצה.
  3. עורמים הכל וסוגרים את עלה הבוריק.
  4. מכניסים לטיגון בשמן הרותח למשך 2 דקות או עד להזהבה.
  5. מגישים חם עם שארית מהתבשיל הדג ועם החומוסים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.