

מתכון מיוחד לבוריק חריימה טוניסאי
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 80 דקות
- מספר מנות: 6
מצרכים:
- 1 חבילת עלי בוריק
- 2 קופסאות פילה בורי טרי שופרסל (4 פילה בורי)
- 1 קופסת גרגירי חומוס שלמים שופרסל
- 4 תפוחי אדמה - חתוכים לפרוסות
- 4 גמבה אדומה - חתוכה לפרוסות
- 6 עגבניות - חתוכות לפרוסות
- 6 שיני שום שופרסל - פרוס לפרוסות
- 1/2 פלפל ירוק חריף - חתוך לפרוסות
- 1 כף מלח שולחן דק שופרסל
- 2 לימונים - פרוסים לפרוסות
- 100 גרם לימון כבוש
- 1 חבילת כוסברה שופרסל
- 6 ביצים שופרסל
לרוטב:
- 5 כפות אריסה
- 1 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל
- 1/2 כף כמון טחון במיכל שופרסל
- 1 כפית כורכום במיכל שופרסל
להגשה:
- 4 תפוחי אדמה - מבושלים ומרוסקים
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- בתבנית אפייה מסדרים בשכבות את פרוסות תפוחי האדמה, פרוסות העגבניות, פרוסות השום, פרוסות הפלפל האדום, פרוסות הלימונים, פרוסות הפלפל החריף, הלימונים הכבושים ומתבלים במלח ובפלפל. מעל מפזרים את כוסברה.
- בקערה מערבבים את חומרי הרוטב: האריסה, השמן, המים, הכורכום והכמון ומערבבים היטב.
- יוצקים את הרוטב לתבנית .
- מכניסים לאפייה 190 מעלות כחצי שעה.
- מסדרים את חתיכות הדג מעל הרוטב ומכניסים לאפייה של 15-20 דקות או עד שהדג מוכן.
אופן הרכבת המנה:
- בווק מחממים את שמן הקנולה.
- מסדרים על עלה בוריק מעט מן הפירה ומעליו מוספים את תבשיל הדג עם חופן כוסברה ומעל שוברים ביצה.
- עורמים הכל וסוגרים את עלה הבוריק.
- מכניסים לטיגון בשמן הרותח למשך 2 דקות או עד להזהבה.
- מגישים חם עם שארית מהתבשיל הדג ועם החומוסים.
בתאבון!