

מתכון לעלי בוריק ממולאים פירה בשר
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 4
- מספר מנות: 30 דקות
אביזרים:
מחבת עמוקה
מצרכים:
לפירה הבשר:
4 תפוחי אדמה - מבושלים ומעוכים לפירה
1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1/4 כוס ציר עוף
1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
1 כפית בהרט שופרסל
300 גרם בשר צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל - טחון
1 בצל - קצוץ
1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
לבוריק:
1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון
4 עלי בוריק
4 ביצים שופרסל
לסלט כרוב:
2 כוסות כרוב - חתוך דק
3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
להגשה:
500 גרם סלט צ'רשי
2 קופסאות פלפל צ'ומה ד"ר שקשוקה שופרסל
1/4 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
אופן ההכנה:
לסלט כרוב:
- בקערה מניחים את כל מרכיבי סלט הכרוב ומערבבים.
לפירה הבשר:
- במחבת עמוקה מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
- מוסיפים את הבצל עם הבהרט, כפית המלח, הפלפל השחור והבשר הטחון ומערבבים.
- מטגנים עד שהבשר נסגר (כ-4-5 דקות).
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, תפוחי האדמה וציר העוף, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
לבוריק:
- במחבת עמוקה מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
- על משטח עבודה פורסים עלה בוריק.
- מניחים מן פירה הבשר במרכז העלה.
- מניחים חצי עלה בוריק ממולא במחבת עם השמן החם.
- במרכז העלה, מעל פירה הבשר, שוברים ביצה וסוגרים את העלה.
- מטגנים משני צידי העלה עד להזהבה.
- חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הבוריק.
- מגישים לצד סלט הצ'רשי, ממרח פלפל הצ'ומה וסלט הכרוב.