

מתכון לספגטי בולונז עדשים טבעוני
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 4
אביזרים:
סיר עמוק
סיר קטן
מסננת
סיר סוטאז'
מצרכים:
לקינואה:
1/4 כוס קינואה שופרסל
3/4 כוס מים רותחים
לספגטי:
1 חבילת ספגטי מספר 5 שופרסל
1 ליטר מים
לבולונז:
1 כוס פטריות שמפיניון שופרסל - טחונות בפולסים
2 כוסות עגבניות מרוסקות שופרסל
1/4 כוס עדשים שחורות קטנות - מבושלות
1 בצל גדול - קצוץ
4 שיני שום שופרסל - קצוצות
4 כפות בזיליקום שופרסל - קצוץ לרצועות דקות
2 כפות רסק עגבניות שופרסל
5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
1 כפית מלח שולחן מעולה
1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
1 כפית אורגנו שופרסל
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
לקינואה:
- בסיר מניחים את רבע כוס הקינואה עם 3/4 כוס מים רותחים.
- מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות ומסירים מן האש.
לספגטי:
- בסיר מניחים את חבילת הספגטי עם המים ומבשלים על פי הוראות היצרן (במשך כ-5 דקות).
- מסננים את הספגטי ומניחים בצד.
לבולונז:
- בסיר סוטאז' מניחים את שמן הזית עם הבצל קצוץ ושיני השום הקצוצות ומטגנים במשך כ-3 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות דק, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וחצי כוס המים ומביאים לכדי רתיחה.
- מוסיפים את העדשים השחורות המבושלות והקינואה המבושלת ומערבבים.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, האורגנו, הפפריקה והבזליקום.
- מערבבים ומבשלים במשך כ-10 דקות.
- בצלחת מנחים את הספגטי ומעליו מניחים את רוטב הבולונז ומקשטים בעלה בזיליקום.