דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בולונז טבעוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לספגטי בולונז עדשים טבעוני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

סיר עמוק

סיר קטן

מסננת

סיר סוטאז'

 

מצרכים:

לקינואה:

1/4 כוס קינואה שופרסל

3/4 כוס מים רותחים

 

לספגטי:

1 חבילת ספגטי מספר 5 שופרסל

1 ליטר מים

 

לבולונז:

1 כוס פטריות שמפיניון שופרסל - טחונות בפולסים

2 כוסות עגבניות מרוסקות שופרסל

1/4 כוס עדשים שחורות קטנות - מבושלות

1 בצל גדול - קצוץ

4 שיני שום שופרסל - קצוצות

4 כפות בזיליקום שופרסל - קצוץ לרצועות דקות

2 כפות רסק עגבניות שופרסל

5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 כפית אורגנו שופרסל

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לקינואה:

  1. בסיר מניחים את רבע כוס הקינואה עם 3/4 כוס מים רותחים.
  2. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות ומסירים מן האש.

לספגטי:

  1. בסיר מניחים את חבילת הספגטי עם המים ומבשלים על פי הוראות היצרן (במשך כ-5 דקות).
  2. מסננים את הספגטי ומניחים בצד.

לבולונז:

  1. בסיר סוטאז' מניחים את שמן הזית עם הבצל קצוץ ושיני השום הקצוצות ומטגנים במשך כ-3 דקות עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות הקצוצות דק, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וחצי כוס המים ומביאים לכדי רתיחה.
  3. מוסיפים את העדשים השחורות המבושלות והקינואה המבושלת ומערבבים.
  4. מוסיפים את המלח, הפלפל, האורגנו, הפפריקה והבזליקום.
  5. מערבבים ומבשלים במשך כ-10 דקות.
  6. בצלחת מנחים את הספגטי ומעליו מניחים את רוטב הבולונז ומקשטים בעלה בזיליקום.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.