דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בבקה ריקוטה ושוקולד

מתכון לבבקה שמרים עם גבינה ושוקולד

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 10

 

 

אביזרים:

תבנית בבקה

מברשת להברשת ביצה וסירופ

 

חומרים:

500 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

1 כף וחצי שמרים יבשים

150 גרם חמאה הולנדית שופרסל – רכה מאוד

1/2 כוס סוכר לבן שופרסל

2 ביצים שופרסל

1/2 כוס חלב שופרסל - פושר

קורט מלח שופרסל

 

למלית:

ממרח אגוזים וקקאו שופרסל

150 גרם גבינת ריקוטה

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל – טרופה

 

לסירופ להברשה:

1/4 כוס סירופ מייפל שופרסל

3 כפות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
  2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 ביצים, את החלב, החמאה וקורט המלח.
  3. לשים לבצק אחיד (ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה וניתן ללוש ידנית).
  4. מעבירים לקערה, אוטמים בניילון ומשאירים להתפחה ללילה במקרר.
  5. לאחר הקירור, לשים שוב את הבצק ומרדדים לעלה על משטח מקומח.
  6. על העלה מורחים את ממרח האגוזים והקקאו ומעליו מורחים את גבינת הריקוטה.
  7. מגלגלים לרולדה וצובטים את קצוות הסגירה.
  8. בעזרת סכין חדה חוצים את הרולדה לאורכה וכורכים את שתי הרצועות לצורת בורג.
  9. מניחים בתבנית בבקה משומנת/סוגרים לצורת עיגול ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
  10. משאירים להתפחה חצי שעה, מברישים בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות.
  11. לאחר האפייה מוהלים סירופ מייפל במים רותחים ומברישים את העוגה בנדיבות.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס