באבא פרובנסיאל: מתכון של ונסה ממאסטר שף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

באבא פרובנסיאל

תמונה גרסת הדפסה

באבא פרובנסיאל: מתכון של ונסה ממאסטר שף

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 6 מנות

אביזרים:

תבנית שקעים מסיליקון רצוי עם חור באמצע

מיקסר

קערות ערבוב

לקקן

מחבת

 

מצרכים:

לסברינה:

3 ביצים L שופרסל מופרדות לחלמונים וחלבונים

20 גרם סוכר לבן שופרסל

75 מ"ל חלב 3% שופרסל

כף שטוחה מלח דק שופרסל

150 גרם קמח לבן מנופה זיפר

10 גרם אבקת אפיה שופרסל

 

לרטטוי:

זוקיני חתוך לקוביות

חצי חציל חתוך לקוביות

4 עגבניות שרי חתוכות לקוביות

1/2 בצל לבן חתוך לקוביות

1 שן שום קצוץ

1 כף עלי טימין

1 כפית רוזמרין

כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

כפית מלח דק שופרסל

כף שמן זית פרמיום שופרסל

 

לדג:

1 פילה באס טרי שופרסל

1/4 כוס שמן זית פרמיום שופרסל

צרור פטרוזיליה

כפית מלח

 

לקרם הגבינות:

100 גרם מסקרפונה

150 גרם גבינה לבנה

5 אגוזי מלך קלויים וטחונים גס

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

מיץ מחצי לימון

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

להגשה:

12 עגבניות שרי קטנות

1 כוס סוכר לבן שופרסל 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסברינות: בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב והמלח לקצף בהיר.
  2. מוסיפים את הקמח באיטיות עד שיבלע בתערובת ללא גושים.
  3. בקערה חדשה מקציפים את החלבונים עם מעט מלח לקצף רך.
  4. מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת החלבונים.
  5. מניחים את המסה בתבנית שקעים מסיליקון כ- 3/4 מגובה השקע.
  6. אופים בתנור על 160 מעלות כ-25 דקות.
  7. מכינים רטטוי: חותכים את כל הירקות לקוביות.
  8. בסיר רחב, מקפיצים את הירקות ומוסיפים את התבלינים.
  9. מעבירים לאש נמוכה ומכסים בכדי שכל הירקות יגירו את נוזליהם.
  10. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. ניתן להוסיף חצי כוס מים לפי הצורך ליצירת רוטב.
  11. מצננים ומפרידים את הרוטב מהירקות. שומרים כל אחד מהם בקערה נפרדת.
  12. טוחנים פטרוזיליה עם שמן. ניתן גם לסנן.
  13. מכינים את הדג: מתבלים את הדג משני הצדדים במלח, ומטגנים במחבת עם שמן פטרוזיליה כ-3 דקות מכל צד.
  14. מכינים את הקרם: מערבבים יחד את קרם הגבינות ומעבירים לשקית זילוף.
  15. במחבת יבשה שמים את הסוכר ליצירת קרמל. דוקרים על קיסמים עגבניות שרי קטנות ועוטפים בקרמל. מניחים בצד לייבוש.
  16. מרכיבים: מוציאים את הסברינה, מרטיבים אותה עם רוטב הרטטוי, במרכז הסברינה מניחים מהירקות של הרטטוי ומעל חתיכות דג מפורקות ועוד מרוטב הרטטוי. מזלפים את רוטב הגבינות למגדל כמו קצפת ומסיימים בעגבנייה בקצה כמו דובדבן.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס