

מתכון לארטיק שוקולד בננה ביתי
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 30 - 40
אביזרים:
- מתקן לארטיקים
- מקלות ארטיק
- בלנדר
- כוס גבוהה
- נייר אפייה
מצרכים:
- 3 בננות - קפואות
- 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל
- 2 כפות אבקת סוכר שופרסל
לציפוי:
- 2 חבילות שוקולד מריר 81% קקאו שופרסל
- 2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
אופן ההכנה:
- בבלנדר טוחנים את הבננות עם אבקת הסוכר והשמנת המתוקה.
- בעזרת כפית/כף מעבירים את המסה למתקן ארטיקים ומכניסים מקל ארטיק.
- מעבירים למקפיא למשך כ-12 שעות.
- בקערה מניחים את השוקולד עם שמן הקנולה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל על ידי פולסים קצרים וערבוב השוקולד מדי פעם.
- מעבירים את השוקולד המומס לכוס גבוהה ורחבה.
- מחלצים כל ארטיק מן המתקן.
- טובלים את מחציתו של כל ארטיק בשוקולד המומס ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה.
- מכניסים להקפאה של 10 דקות נוספות ומגישים.
* טיפ: ניתן לבצע את המתכון גם בעזרת כוסיות חד פעמיות קשיחות ושקופות.