אצבעות שום שמיר - שופרסל מגזין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אצבעות שום שמיר

תמונה גרסת הדפסה

אצבעות שום שמיר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 40

אביזרים:

מיקסר עם וו לישה/קערת ערבוב רחבה ללישה ידנית

גלגלת פיצה

2 תבניות אפייה רחבות

קערת ערבוב

מברשת להברשה

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לבצק:

1 חבילת קמח שמרים שופרסל

2+1/2 כוסות מים - פושרים

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

3 כפות סוכר לבן שופרסל

1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

 

לציפוי:

150 גרם חמאה - מומסת

1 כף מלח מטבח מעולה שופרסל

3 כפות שום כתוש שופרסל

3/4 כוס שמיר שופרסל - קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערת מיקסר מניחים את הקמח עם הסוכר ויוצרים גומה במרכז.
  2. מניחים בתוך הגומה את שמן הזית, המלח והמים ולשים (במיקסר או ידנית) עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  3. בקערה משומנת בנדיבות מניחים את הבצק ומכסים בניילון נצמד.
  4. מניחים בצד להתפחה במשך כ-50 דקות.
  5. לאחר 50 דקות מניחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה.

לציפוי:

  1. בקערה מניחים את החמאה המומסת עם השום הכתוש והשמיר ומערבבים.
  2. מברישים את הבצק בחמאת שום שמיר.
  3. מפזרים מעל מעט מלח גס.
  4. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה לאצבעות רחבות.
  5. מניחים להתפחה שנייה במשך כ-25 דקות.
  6. לאחר 25 דקות מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס