

מתכון לפולנטה מקמח תירס
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 60 - 80 דקות
- מספר מנות: 2
אביזרים:
- סיר לבישול
- קולפן
חומרים:
לפולנטה:
- 1+1/4 קמח תירס שופרסל
- 5 כוסות חלב שופרסל
- 40 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 1 כפית מלח שופרסל
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינת קשקבל – מגוררת
לירקות:
- 2 זוקיני צבעוניים או קישואים - חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס שבבי גזר שטופים לאכילה שופרסל
- 1 בטטה (רגילה או סגולה) - חתוכה לקוביות קטנות אפויות
- 4-6 פטריות שימג'י מופרדת לחתיכות
- 4 אספרגוס בעובי בינוני - חלוט ואז מונח במי קרח
- 25 גרם חמאה הולנדית שופרסל
- 1 עלה מרווה שופרסל
להגשה:
- 40 גרם גבינה ברינזה עיזים - מגוררת
- 2 תאנים - חתוכות לפרח
- 1 כפית דבש טבעי לחיץ שופרסל
- 20 גרם פיסטוק חלבי קלוי שופרסל - קלוף וקצוץ גס
אופן ההכנה:
לפולנטה:
- בסיר עמוק מבשלים את החלב ומוסיפים 40 גרם חמאה.
- מערבבים עד להמסה של החמאה ומוסיפים את המלח והאגוז מוסקט.
- מוסיפים את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת.
- מוסיפים את גבינת הקשקבל ומערבבים.
- מסירים מן האש ברגע בו קמח התירס ספג את הנוזלים (כ- 7 דקות).
לירקות:
במחבת מקפיצים את הזוקיני, הגזר והפטריות עם עלה המרווה ו- 25 גרם חמאה כ- 3 דקות.
להגשה:
- חותכים איקס במרכז שתי התאנים ליצירת צורת פרח.
- מזלפים מעט דבש מעל לכל תאנה.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 5 דקות.
- מחממים את הפולנטה ומסדרים בצלחת עמוקה.
- מפזרים את הפיסטוק הקצוץ.
- מסדרים את הירקות כעומדים בתוך הפולנטה (כדוגמת יער).
- מניחים את התאנים.
- מפוררים מעל הירקות את גבינת הברינזה עיזים המגוררת ליצירת השלג.
בתאבון!