דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אסי רוזיצנר - עמק פולנטה עם ירקות מושלגים

מתכון לפולנטה מקמח תירס

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 - 80 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

סיר לבישול 

קולפן

 

חומרים:

 לפולנטה:

1+1/4 קמח תירס שופרסל

5 כוסות חלב שופרסל

40 גרם חמאה הולנדית שופרסל

1 כפית מלח שופרסל 

1/2 כפית אגוז מוסקט

100 גרם גבינת קשקבל – מגוררת

 

לירקות:

2 זוקיני צבעוניים או קישואים - חתוכים לקוביות

1/4 כוס שבבי גזר שטופים לאכילה שופרסל

1 בטטה (רגילה או סגולה) - חתוכה לקוביות קטנות אפויות

4-6 פטריות שימג'י מופרדת לחתיכות

4 אספרגוס בעובי בינוני - חלוט ואז מונח במי קרח

25 גרם חמאה הולנדית שופרסל

1 עלה מרווה שופרסל

 

להגשה:

40 גרם גבינה ברינזה עיזים - מגוררת

2 תאנים - חתוכות לפרח 

1 כפית דבש טבעי לחיץ שופרסל

20 גרם פיסטוק חלבי קלוי שופרסל - קלוף וקצוץ גס

 

אופן ההכנה:

 לפולנטה:

  1. בסיר עמוק מבשלים את החלב ומוסיפים 40 גרם חמאה.
  2. מערבבים עד להמסה של החמאה ומוסיפים את המלח והאגוז מוסקט.
  3. מוסיפים את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת.
  4. מוסיפים את גבינת הקשקבל ומערבבים.
  5. מסירים מן האש ברגע בו קמח התירס ספג את הנוזלים (כ- 7 דקות).

 

לירקות:

במחבת מקפיצים את הזוקיני, הגזר והפטריות עם עלה המרווה ו- 25 גרם חמאה כ- 3 דקות.

 

להגשה:

  1. חותכים איקס במרכז שתי התאנים ליצירת צורת פרח.
  2. מזלפים מעט דבש מעל לכל תאנה.
  3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 5 דקות.
  4. מחממים את הפולנטה ומסדרים בצלחת עמוקה.
  5. מפזרים את הפיסטוק הקצוץ.
  6. מסדרים את הירקות כעומדים בתוך הפולנטה (כדוגמת יער).
  7. מניחים את התאנים.
  8. מפוררים מעל הירקות את גבינת הברינזה עיזים המגוררת ליצירת השלג.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.