אסאדו מעושן בגלייז ברביקיו
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אסאדו מעושן בגלייז ברביקיו

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעתיים וחצי
  • מספר מנות: 6 מנות

מרכיבים:

נתח אסאדו שלם במשקל 1.5 ק"ג

ענפי רוזמרין וטימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

רוטב ברביקיו שופרסל

 

להגשה:

פלפל אדום – לפי מספר האנשים

ביצים – לפי מספר האנשים

 

אופן ההכנה:

  1. בתחתית תבנית האלומיניום מניחים שבבי עץ ומרטיבים במים.
  2. מניחים מעל שבבי העץ רוזמרין וטימין. מניחים מעל מגש אלומיניום מחורר.
  3. מניחים על המגש המחורר את נתח האסאדו.
  4. מזלפים שמן זית בנדיבות, ומתבלים במלח, פלפל ובעשבי התיבול.
  5. עוטפים היטב בנייר כסף.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-125 מעלות, למשך שעתיים וחצי.
  7. מברישים את הנתח ברוטב ברביקיו ומחזירים לתנור ל-15 דקות ב-200 מעלות.
  8. לפני ההגשה פורסים ומגישים לצד פלפלים קלויים קלות בתנור וביצי עין.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס