

מתכון לאנטיפסטי של ירקות צלויים על האש
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 40 דקות
- מספר מנות: 4
אביזרים:
- קערת ערבוב
- מנגל / פלנצ'ה
- מלקחיים
- מחבת קטנה
מצרכים:
- 3 פלפלים בצבעים שונים - חתוכות לרבעים
- 1 שקית ברוקולי שטוף שופרסל
- 1 חציל בינוני - פרוס לפרוסות עבות
- 4 פטריות פורטבלו
למרינדה:
- 5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 3 כפות חומץ בלסמי ממודנה 6% שופרסל
- 1 כף שום גבישי במיכל שופרסל
- 1 כף סילאן לחיץ שופרסל
- 1 כפית קליפת לימון - מגוררת
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק שופרסל
להגשה:
- 1/2 כוס שקד קלוף טבעי שופרסל - קצוצים
- 1/4 כוס צנוברים קלופים שופרסל
אופן ההכנה:
- בקערה מניחים את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים.
- מוסיפים את הירקות ומערבבים בשנית.
- מניחים את הירקות על מנגל או פלנצ'ה וצולים משני הצדדים.
- במחבת קטנה מניחים את השקדים והצנוברים הקצוצים וקולים מעט.
- מפזרים את הפיצוחים הקלויים על הירקות ומגישים.