מתכון אמפנדס במילוי בשר ותפוחי אדמה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אמפנדס במילוי בשר ותפו"א

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאמפנדס במילוי בשר ותפוחי אדמה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 20 יחידות

אביזרים:

מערוך

קערת ערבוב

מחבת עמוקה

קורצן

כף

נייר אפיה

תבנית אפיה

 

מצרכים:

לבצק:

1/2 +3 כוסות קמח חיטה לבן 

3/4 כוס מים

1/2 כוס שמן קנולה שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1/2 כף סוכר לבן שופרסל

למלית:

400 גרם בשר צוואר טרי חלק אנגוס 

2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים

2 ביצים L שופרסל, קשות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש. מניחים בצד.
  2. במחבת מחממים שמן ומטגנים בצל ובשר טחון, מטגנים עד להשחמה של הבשר, מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהאש.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים תפוחי אדמה מבושלים. מערבבים, מוסיפים ביצים קשות מערבבים ומצננים מעט.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת עלה דק מאוד.
  5. קורצים עיגולים.
  6. מניחים במרכז כל עיגול מהמלית ומקפלים לחצי. מהדקים וסוגרים את חצי העיגול בצורה מעוגלת.
  7. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
  8. אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס