דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אלו פראטה - לחם הודי מסורתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאלו פראטה - לחם הודי מטוגן במחבת

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 8-6

אביזרים:

מחבת

 

מצרכים:

למלית:

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל גדול - קצוץ דק

2 כוסות כרובית מוקפאת שופרסל

1 פלפל ירוק חריף - קצוץ

1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1 כפית גרעיני כוסברה יבשים - כתושים

תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לבצק:

1+1/2 כוסות קמח חיטה רך פרימיום שופרסל

1+1/4 כוסות קמח חיטה מלא אורגני גרין שופרסל

1 כפית שטוחה מלח שולחן דק שופרסל

כוס מים

 

להגשה:

1 מיכל יוגורט

1 כפית פלפל צ'ילי אדום חריף גרוס שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את הקמח הלבן עם הקמח המלא, המלח והמים (ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים במקרה

    הצורך, על הבצק להיות רך אך לא דביק מדי).

  1. לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד למנוחה.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לריכוך ומרסקים אותם.
  3. במחבת מניחים את שמן הקנולה עם הבצל הקצוץ ושתי כוסות פרחי הכרובית ומטגנים במשך כ-5 דקות.
  4. מסירים מן האש ומוסיפים את תפוחי האדמה המרוסקים, את הפלפל השחור, הכוסברה הקצוצה, כפית המלח, הפלפל הירוק הקצוץ ואת גרעיני הכוסברה, מערבבים ומניחים להצטננות.
  5. מקמחים היטב את משטח העבודה ופורסים את הבצק.
  6. משטחים את הבצק ומחלקים אותו לשישה עד שמונה כדורים.
  7. מרדדים כל כדור לכדי צורת עלה.
  8. יוצרים כדור מן המלית ומניחים במרכז כל עלה.
  9. עוטפים את כדור המלית עם בצק העלה, סוגרים לצורת כדור ומסירים את הבצק העודף שנותר לאחר הסגירה.
  10. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים בעדינות כל כדור בצק עם המלית בתוכו (יש להקפיד להפוך את הכדור בעת תהליך הרידוד על מנת להבטיח רידוד אחיד בו המלית מתפזרת היטב ולא "בורחת" מן הבצק).
  11. במחבת מרססים מעט מן תרסיס השמן ומניחים את העלה הממולא.
  12. מרססים את העלה גם בצידו העליון ומטגנים במשך דקה.
  13. לאחר דקה הופכים את העלה לצידו השני.
  14. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שהבצק נאפה ומזהיב.

* טיפ הגשה: מגישים לצד יוגורט שעליו מפזרים כפית של פלפל צ'ילי אדום חריף גרוס.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס