איך מכינים שקשוקה? קבלו טיפים לשקשוקה מוצלחת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים שקשוקה? קבלו טיפים לשקשוקה מוצלחת

תמונה גרסת הדפסה

טיפים לשקשוקה מוצלחת

השקשוקה היא תערובת המורכבת מרוטב עגבניות חריף וביצים אבל עם השנים עברה השקשוקה גלגולים רבים. אספנו לכם טיפים לשקשוקה מוצלחת איך שלא תבחרו להכין.

השקשוקה עשתה עלייה לישראל מהארצות הצפון אפריקאיות והפכה למאכל נפוץ מאוד בארוחות הבוקר, בבראנצ'ים ובארוחות הערב.

לצד השקשוקה נהוג להגיש לחם טרי כדי לטבול בה ורצוי להגישה במחבת בה היא הוכנה על מנת לשמור על צורתה ועל החום שלה.

השקשוקה המסורתית מורכבת מטיגון של עגבניות, בצל ושום והוספה של ביצים ששומרות על צורתן בתוך הרוטב.

ישנן עדות שאף נוהגות לערבב את הביצים בזמן הבישול בתוך הרוטב ולהפוך אותן לחלק ממנו.

עם השנים עברה השקשוקה גלגולים רבים וכיום ניתן למצוא שקשוקה בוורסיות שונות ומגוונות מלבד הקלאסית.

בין סוגי השקשוקה ישנה את השקשוקה הקלאסית – המורכבת מרוטב עגבניות, שום ובצל אותם מטגנים יחד עד לסמיכות ועליהן מבשלים ביצים בצורת " ביצת עין".

בין אוהבי השקשוקה יש כמה אסכולות, כאשר יש כאלו המעדיפים שקשוקה רק על בסיס שום, יש את אלו המעדיפים רק על בסיס בצל והיא מתקתקה יותר ויש את אלו שמשלבים את שניהם.

השקשוקה ה"גלילית" – המורכבת ממרכיבים ירוקים כגון תרד ועשבי תיבול עליהם מבשלים את הביצים. לשקשוקה הגלילית לא מוסיפים עגבניות ומשתדלים לשמור על אלמנט הירקות הירוקים כך שכמעט כל ירק ירוק יכול להתאים לה – זוקיני, ברוקולי וכדומה.

שקשוקה בלקנית – אליה מוסיפים גבינת פטה בנוסף לביצים.

שקשוקה ספרדית – אליה מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ופלפלים בשלל צבעים

טיפים לשקשוקה מוצלחת

1. ניתן להכין שקשוקה מכל סוגי העגבניות ומומלץ להשתמש בעגבניות טריות מוצקות וקלופות. תחילה להסיר מהן את הקליפה - הפעולה נעשית ע"י חיתוך של X בראש העגבנייה והשרייה בקערת מים רותחים עד שהקליפה משתחררת מהעגבנייה ואז לקלפן.

2. את הביצים מומלץ לשבור בזהירות אל תוך צלחת ורק אח"כ להוסיפן אל השקשוקה על מנת לשמור על שלמותו של החלמון.

3. טיפ של ד"ר שקשוקה: בעזרת קצה הכף או המזלג לעבור בזהירות בצורות סיבוביות סביב החלמון, כך החלבון מתערבב והופך לחלק מהרוטב בעוד החלמון נשאר שלם ונוזלי.

4. לאלו האוהבים רוטב סמיך יותר ניתן להוסיף כף של רכז עגבניות את תערובת העגבניות שבמחבת.

מתכון לשקשוקה בסיסית:

מרכיבים:

1 קופסת עגבניות מרוסקות או 6 עגבניות טריות מרוסקות – מומלץ להשתמש בעגבניות טריות ומוצקות או בעגבניות מרוסקות משומרות איכותיות

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום פרוסות דק

1 בצל קצוץ

1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות דקות

1 כף פפריקה

כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

3 ביצים

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים אליה את הבצל, הפלפל והשום.

2. לאחר כ-3 דקות של ערבוב מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומנמיכים את הלהבה.

3. מוסיפים את התבלינים ומבשלים על חום נמוך תוך כדי ערבוב עד לצמצום הרוטב.

4. שוברים ביצה בצלחת נפרדת ומניחים אותה בזהירות בתוך תערובת הרוטב, חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים ומבשלים כ-5 דקות.

5. לאחר 5 דקות מומלץ לפזר מעל פלפל שחור גרוס על החלמונים ולהגיש חם אל השולחן לצד לחם טרי.

ואי אפשר לסיים בלי מתכון של "דוקטור שקשוקה" בעצמו: שקשוקת קבנוס של דוקטור שקשוקה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס