איך מכינים שניצל? קבלו את כל הפרמטרים לשניצל מוצלח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים שניצל מושלם? כל הטיפים למנה מנצחת

תמונה גרסת הדפסה

איך מכינים שניצל עסיסי כמו של המאמות? 11 טיפים למנה מנצחת

מקורו של השניצל בא מהאימפריה הביזנטית ומשם עבר הרבה גלגולים עד שהגיע ולוינה, שם הפך גם לשניצל דקיק מבקר במקום מעוף.

מכל המדינות שטוענות בעלות על השניצל, הפך עם השנים השניצל הווינאי לשניצל המפורסם ביותר. ואכן, כמעט כל מי שטס לאוסטריה לא מוותר על חווית האכילה של שניצל וינאי, שניצל דק וגדול, עשוי בשר בקר דקיק וציפוי קריספי.

עם השנים היהודים שעלו עלייה לישראל מאוסטריה החזירו את השניצל לבשר עוף במקום בקר והשניצל הפך לאחד המאכלים הכי פופולאריים בארץ.

מאכל שכל ילד אוהב בלי סירובים וכל מבוגר נהנה להתפנק ממנו.

בניגוד למתכונים מסורתיים לשניצל יש גרסאות שונות וכמעט כל בית מכין אותו אחרת, עם השנים התעוררה " תחרות סמויה" בין בתים בישראל תחת הכותרת "השניצל הטוב ביותר".

הפרמטרים לשניצל מוצלח הם:

*העובי: על השניצל לא להיות עבה מידי ויש כאלו שמעדיפים את השניצל שלהם דקיק - ככל שהשניצל יהיה דק כך הוא יהיה קריספי יותר.

* הציפוי הפריך שנצמד לחזה העוף.

* שיטת הטיגון כך שלא יספוג שמן.

*המרינדה בה מניחים את חזה העוף לפני הטבילה בציפוי.

מכיוון שאין מתכון אחד לשניצל וכולם מוצלחים אספנו עבורכם טיפים לקבלת שניצל מוצלח וטעים.

1. כל שניצל מתחיל בהכנת המרינדה המורכבת מביצים ותבלינים שונים שמוסיפים לביצים, טבילת השניצלים במרינדה ואז הצמדה ע"י הידוק של הציפוי אל חזה העוף.

2. טבילת השניצל בקמח לפני הביצים מומלצת כי כך בלילת הביצה תיצמד טוב יותר לשניצל, יש להצמיד את חזה העוף היטב לקמח משני הצדדים.

3. את השניצל ניתן להכין בצורה המסורתית של הפרוסה הרחבה והדקה ויש כאלו שמעדיפים לחתוך את חזה העוף לרצועות ולטגן אותו כשניצל. זו גם צורת אכילה מועדפת על מרבית הילדים.

 

מרינדה לשניצל

4. את המרינדה בה טובלים את חזה העוף ניתן לתבל בגרסאות שונות אחרי שמניחים את השניצל במרינדה. מומלץ להעביר את השניצלים במרינדה עטופים למקרר לחצי שעה לפחות:

2 ביצים + כפית מלח, כפית שום גבישי, כף חרדל.

2 ביצים + 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כפית מלח, כפית כמון.

2 ביצים + מלח, כפית שום גבישי, כפית מלח.

ציפוי לשניצל

5. את ציפוי פירורי הלחם ניתן גם כן לתבל לפני שמתקבל שניצל עם ריבוי טעמים וציפוי קריספי:

6. לכל כוס פירורי לחם מומלץ להוסיף שליש שומשום, חצי כף פפריקה מתוקה, כפית אבקת שום.

צורת טיגון השניצל

7. את השניצל ניתן להכין בכמה דרכים: שמן חצי עמוק או שמן עמוק - בשמן חצי עמוק יש להפוך את השניצל לאחר כ- 4 דקות עד ששני הצדדים מזהיבים ובטיגון בשמן עמוק אין צורך להפוך את השניצל על צידו השני , רק לטגן אותו כ-4 דקות עד צבע זהוב.

8. בעת הטיגון מומלץ לשים בשמן פרוסת גזר שמונע את מהירות חמצון השמן.

9. מומלץ לטגן 3-2 שניצלים בכל פעם על מנת לשמור את טמפרטורת השמן.

10. לאחר הטיגון מומלץ להניח את השניצלים בצלחת עם נייר סופג.

11. את השניצל ניתן גם לאפות בתנור בחום של 200 מעלות עם תרסיס שמן - התוצאה תהיה פחות עסיסית, אך יותר בריאה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס