איך מכינים קינואה? – מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים קינואה?

תמונה גרסת הדפסה

קינואה - איך מכינים ואיך מבשלים אותה?

הקינואה שמקורה בדרום אמריקה, פרצה לחיינו ושינתה את כללי המשחק של האוכל בצלחת שלנו. 

אז מהי קינואה? הקינואה היא בעצם זרעים הנמצאים על צמח "כף אווז" , יש המתייחסים אליה כדגן, למרות שהקינואה היא בעצם ממשפחת הזרעים מכילה חלבון מלא, סיבים תזונתיים ואינדקס גליקמי נמוך ולכן נחשבת ל"מזון על".

למה קינואה?

כי היא טעימה, כי היא יכולה לככב כתוספת על הצלחת, או כסלט, כי היא מכילה חומרים אנטי דלקתיים, תורמת למערכת העיכול, מכילה חלבון ועוזרת לוויסות רמות הסוכר בגוף, היא ללא גלוטן, היא נהדרת לדיאטה, או לאנשים הרוצים לשמור על אורך חיים בריא.

היא מגיעה בשלושה צבעים: לבנה, אדומה ושחורה ושלושת הסוגים מכילים את כל אותם היתרונות.

ישנם אנשים הסולדים בהתחלה מצורת הגרגירים, אך ברגע שטועמים אותה פעם אחת, אי אפשר שלא להתאהב בה.

בארץ ישנן כמה מנות נפוצות בשימושן עם הקינואה, המנה הכי נפוצה היא הכנת הקינואה כתוספת שמחליפה את האורז או הפתיתים בצלחת והיא נעשית ממש באותו הדרך, ע"י טיגון או קלייה קלה של הזרעים, הוספת מלח, מים רותחים ובישולם, ניתן גם לשלב 2 צבעי קינואה לקבלת תוספת צבעונית יותר.

מנה נפוצה מאוד באקלים הישראלי הוא סלט הקינואה, הסלט בעצם מורכב מקינואה שבושלה, צוננה אליה מצטרפים ירקות רעננים, תיבול וכך בעצם מקבלים סלט שהוא ארוחה שלמה.

כמו כן, בזכות הערכים התזונתיים שלה ובזכות ריבוי החלבון שבה, הפכה הקינואה לבסיס נהדר לקציצות שמעשירות את התפריט הטבעוני והצמחוני.

 אז איך מכינים קינואה?

בסיר עמוק מניחים כף שמן זית ומוסיפים אל הסיר כוס קינואה, מערבבים כ-3 דקות עד שמקבלים ריח אגוזי של קלייה ומוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ו-2 כוסות מים.

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים , איך יודעים שהקינואה מוכנה? הזרעים שלה "נפתחים מעט" וזה סימן שהם ספגו את הנוזלים והם מבושלים.

לאחר בישול הקינואה ניתן "לאוורר אותה" ע"י ערבוב קל עם מזלג ומומלץ להעביר אותה לאחר הבישול חכלי רחב על מנת שהיא תצטנן בצורה אחידה.

את הקינואה ניתן לאכול בעודה חמה וניתן להעשיר לה את הטעמים.

● טיפ נוסף לשמירה על אורח חיים בריא הוא לבשל את הקינואה, לצננן ולאחסן אותה במקרר בקופסא אטומה, כל נין להכין סלט ירקות טרי בכל יום ולהוסיף אליו את הקינואה ישירות מהמקרר.

●  קינואה משמשת כתוספת לכל מנה של בשר, דגים, עדשים או ירקות.

● בזמן הבישול מומלץ להוסיף לה בצל קצוץ או שום כתוש, כוס אפונה, סלק אדום מגורר, עשבי תיבול , כל אלו יכולים להעשיר את טעמה של המנה.

● הקינואה אף משמשת להכנת קציצות טבעוניות והיא מהווה את בסיס החלבון של המנה ויש המשתמשים בה כתחליף ללא גלוטן לסלט הטאבולה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס