איך מכינים פתיתים? טיפים לסיר פתיתים מוצלח ולא דביק - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים פתיתים? טיפים לסיר פתיתים מוצלח ולא דביק

תמונה גרסת הדפסה

בואו לגלות איך מכינים פתיתים

הם ידועים כ"אורז בן גוריון" ולפעמים גם כ"קוסקוס ישראלי". ההמצאה הישראלית שהתפתחה בתקופת הצנע מככבת בארץ ובעולם במאכלים ביתיים פשוטים וכל ישראלים, לצד מנות גורמה של שפים ברחבי העולם, בואו לגלות איך מכינים פתיתים.

הם עשויים בצורות שונות קטנטנות, אך לא נחשבים לפסטה, מכיוון שהם עוברים תהליך של אפייה, ואם בעבר הכרנו אותם בצורת גרגירים דמויי אורז, או גרגירים עגולים, היום ניתן למצוא אותם בשלל צורות וטעמים: כוכבים, אותיות, טעמים שונים, פתיתים מקמח מלא, מתובלים בבצל ועוד.

הפתיתים מתאימים כמאכל לילדים קטנים בשל גודלם ובשל מרקמם ואף בצבא ובקיבוצים, הם הפכו לחלק בלתי נפרד מהתפריט השבועי בכל חדרי האוכל. כך, או כך, אין אדם בישראל שלא מכיר אותם והפתיתים גם בשל מחירם וגם בשל זמינותם נחשבים לאוכל עממי המוגש כמעט בכל בית בישראל, בחו"ל לעומת זאת נהוג להגיש אותם במסעדות כמצע למנות שונות תחת השם "קוסקוס ישראלי".

הכנתם של הפתיתים מתחילה בטיגון, הוספת טעמים ואז הוספת מים רותחים, לאחר בישולם נהוג להגישם כמנה נלווית למנת חלבון או ירקות וישנם גם מתכונים שמשמשים כמנה בפני עצמה.

איך להכין סיר פתיתים מוצלח ולא דביק, אספנו לכם כמה טיפים:

*רצוי להכין את הפתיתים בסיר סוטאז' שהוא עמוק, אך רחב מעט וכך ליצור פתיתים "מאווררים יותר".

* יש לטגן היטב את הפתיתים האפויים, עד שהם הופכים זהובים, על מנת שכל גרגר יהיה עטוף בשמן ולא תתקבל מקשה אחת דביקה.

* יש להיצמד להוראות הוספת הנוזלים על גב השקית מכיוון שכל חברה מייצרת את מרקם הפתיתים בצורה שונה וכך משתנה גם כמות המים וזמן הבישול. יחס הבישול הנפוץ של פתיתים הוא 1:1- משמע כוס פתיתים וכוס מים רותחים.

* את הפתיתים יש לבשל לאחר הוספת התבלינים והמים בכיסוי חלקי 8-12 דקות ולאחר מכן מומלץ להשאיר מכוסה כשהאש כבויה ל- 5 דקות נוספות.

* ניתן להעשיר את טעמם של הפתיתים בהוספה של תבלינים, או חומרי גלם נוספים ומנה נפוצה מאוד היא מנה של פתיתים עם בצל קצוץ מטוגן.

* על מנת לקבל מנה עשירה בטעם ובצבע אדום מומלץ בשעת טיגון הפתיתים להוסיף מלבד המלח והבצל גם כף פפריקה מתוקה ו- 2 כוסות רסק עגבניות, לשקית של פתיתים ולערבב לפני הוספת הנוזלים.

כמו כן מומלץ להעשיר את טעמם של הפתיתים בהוספת ירקות חתוכים בצורה קטנה כגון: גזר, אפונה, תירס ויש גם כאלו שמטגנים בנפרד בשר שנטחן ובצל ומוסיפים לפתיתים לאחר הבישול.

מתכון לסיר פתיתים בסיסי:

1 שקית פתיתים אפויים בצורת קוסקוס

1 בצל בינוני קצוץ

4 כפות שמן זית/ קנולה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

מים רותחים לפי ההוראות על שקית היצרן

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מניחים שמן ובצל קצוץ ומטגנים עד להשחמת הבצל.

2. מוסיפים מלח, פלפל ואת הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב ל-4 דקות נוספות.

3. מוסיפים מים רותחים בהתאם להוראות היצרן ומנמיכים את הלהבה.

4. מכסים את הסיר כיסוי חלקי ומבשלים 8-10 דקות עד שהנוזלים יצטמצמו.

5. מכבים את האש וסוגרים את המכסה ל-5 דקות נוספות.

6. פותחים את הסיר, מערבבים ומגישים חם.

7. מומלץ להגיש בצלחת עמוקה או קערית.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס