איך מכינים פסטה | טיפים לבישול פסטה שתמיד מצליח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים פסטה? טיפים למנה איטלקית משובחת

תמונה גרסת הדפסה

טיפים לבישול פסטה

הפסטה היא מהמאכלים המוכרים ביותר. השם פסטה מגיע בעצם מהמילה "בצק" וכדי להכין פסטה טרייה בבית משתמשים בקמחים מחיטה קשה כגון קמח דורום או קמח להכנת פסטה, ביצים ושמן זית.

יש הטוענים שהפסטה הומצאה ע"י הסינים כאטריות והאיטלקים הפכו את אותן אטריות לפסטה המפורסמת.

לשם הכנת פסטה רצוי להצטייד במכונת פסטה העוזרת לפתוח את בצק הפסטה לעלה דק לשימושים רבים, אך גם בעזרת מערוך פשוט ניתן להכין פסטה ביתית מצוינת.

לפסטה מאות צורות שונות והנפוצות ביותר הן:

פוזילי: פסטה בצורה מסולסלת.

פנה: פסטה בצורת צינורות קטנים.

ספגטי: פסטה בצורת אטריות ארוכות בעוביים שונים.

לינגווני: ספגטי ארוך בו האטריות שטוחות מעט, עלי לזניה- עלי פסטה מיובשים שנמכרים במרכולים ומשמשים להכנת לזניה ביתית מהירה.

המאכלים הפופולאריים ביותר שמאפיינים פסטה הם הלזניה, הרביולי, הספגטי והקנלוני.

את הפסטה יש להכין לאחר הכנת הרוטב על מנת שלא תתבשל יותר מיד ותהיה רכה מידי ולא נגיסה עד שתגיע אל הרוטב לכן אומרים תמיד:  שהרוטב יחכה לפסטה ולא להפך.

טיפים להכנת ספגטי שתמיד מצליח:

1. בסיר רחב ועמוק מניחים מים וכף מלח שמעלים את טמפרטורת הרתיחה רק אז מומלץ להוסיף את הספגטי.

2. רצוי לשמור על כוס ממי הבישול על מנת לעבות את הרוטב.

3. את הפסטה לא מומלץ לשטוף תחת מי ברז לאחר הבישול על מנת שהרוטב יידבק אליה.

4. הרוטב הפופולארי ביותר להכנת פסטה הוא רוטב העגבניות המורכב משמן זית, שום ועגבניות טריות, את הרוטב מעשירים בבזיליקום טרי, אורגנו וגבינה חריפה מעל כגון פרמזן או פקורינו. רוטב נוסף שנחשב לפופולרי מאוד הוא רוטב האלפרדו המבוסס על שמנת, חמאה ופטריות.

אז איך מכינים פסטה טרייה בבית?

מרכיבים:

300 גרם קמח פסטה

3 ביצים טריות

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מפזרים את הקמח על משטח העבודה ויוצרים גומה במרכז.

2. אל תוך הגומה יוצקים את הביצים, המלח ואת השמן זית.

3. בעזרת מזלג מערבבים את הביצה והשמן ולאט לאט מפילים לתוך הבלילה מהקמח עד שמתקבל בצק פירורי ולא אחיד.

4. בעזרת הידיים בלבד, לשים את הבצק בתנועת הליכה עם שורש כף היד עד לקבלת בצק אחיד, אלסטי ומבריק. ניתן לעשות את הפעולה הראשונה במעבד מזון.

5. עוטפים בניילון נצמד היטב ומעבירים למנוחה במקרר של כשעה.

6. בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך ואז לצורה של ספגטי שבוחרים. מבשלים במי מלח רותחים כ-5 דקות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס