איך מכינים פלאפל? מתכון לפלאפל ביתי מוצלח – מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים פלאפל? מתכון לפלאפל ביתי מוצלח

תמונה גרסת הדפסה

הכנת פלאפל ביתי

הפלאפל נחשב לאחד מהמאכלים העממים והמוכרים ביותר במזרח התיכון ומקורו במצרים. בואו לגלות איך מכינים פלאפל מוצלח

בישראל מרובת העדות הפך הפלאפל לאחד מהמאכלים הכי מוכרים - אוכל רחוב שמזוהה בפיתה, קציצות חמות, ירקות וטחינה.

הפלאפל הינו טבעוני ובשנים האחרונות הפך למאכל מוכר ואהוב על הקהילות הטבעוניות וניתן למצוא אותו במקומות רבים באירופה.

על מנת להכין פלאפל מוצלח ישנם כמה טיפים:

1. יש להשתמש בגרגירי חומוס יבשים אותם משרים לילה שלם במים אפשר להשתמש בכל גרגירי חומוס מומלץ להשתמש בחומוס מזן בולגרי.

2. בזמן טחינת גרגירי החומוס מומלץ להשתמש בכמה שיותר סוגי ירק במיוחד בפטרוזילה וכוסברה שנותנים את הטעם ושום טרי שמעשירים את הטעמים של כדורי הפלאפל.

3. התערובת צריכה להיות יציבה ואת הלחם ניתן להחליף בקוואקר לקבלת תערובת בריאה יותר.

4. בהכנה ביתית מומלץ להכין את הכדורים מראש ולהניח על נייר אפייה ואז לטגן.

5. על מנת שהשמן לא יתחמצן מהיר מומלץ להכניס לשמן העמוק פרוסת גזר ורצוי לא לטגן יותר מ 5-6 כדורים בבת אחת על מנת לשמור על טמפרטורת השמן בזמן הטיגון.

6. יש להקפיד על חום אחיד בלהבה בינונית לאורך כל הטיגון על מנת לא לשרוף את הכדורים.

7. את כדורי הפלאפל יש לטגן עד לצבע שזוף ומיד לאחר הטיגון יש להעבירם אל נייר סופג.

8. הרכבת מנת הפלאפל: את כדורי הפלאפל נהוג להניח בתוך פיתה טרייה ובתוכה סלט ירקות טרי, מלפפונים חמוצים וטחינה סדר ההרכבה והתוספות האישיות תלויות בהעדפות אישיות ויש כאלו שאף מעבים את הפיתה בירקות מטוגנים ותוספות חריפות.

9. לכדור הפלאפל המסורתי ניתן להוסיף צבעים ע"י הוספת תבלינים כגון פפריקה לקבלת כדורים אדומים יותר, תוספת ירק לקבלת כדורים ירוקים יותר וכורכום לקבלת כדורים צהובים יותר.

מתכון לפלאפל בסיסי

להכנת פלאפל בסיסי יש להצטייד בקערת ערבוב , מעבד מזון, מחבת לטיגון עמוק וכף מחוררת להוצאת הכדורים המטוגנים.

מרכיבים לפלאפל בסיסי:

2 כוסות של גרגירי חומוס לאחר השרייה של לילה קערה עמוקה עם מים מעל גובה הגרגירים

3 פרוסות לחם כולל החלק " הקשה" מושרות במים וסחוטות – ניתן להמיר ב- 3/4 קוואקר

5 שיני שום

1 בצל קטן

2 כוסות פטרוזיליה

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס כוסברה

1/2 כף מלח

1 כף כמון

1 בצל קטן - קצוץ

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון מניחים את גרגירי החומוס וטוחנים בפולסים לטחינה גסה, לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים לתערובת וטוחנים עד לתערובת אחידה וחלקה לקבלת מסה מגובשת (ניתן להוסיף 4 כפות מים לפי הצורך). מניחים למנוחה של כ-20 דקות.

2. לאחר 20 דקות, מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורי פלאפל רצוי להקפיד על גודל אחיד ולמי שיש כף מיוחדת ליצירת כדורים מומלץ להשתמש בה.

3. במחבת מניחים שמן הקנולה ומחממים את השמן ל 180מעלות שזו הטמפ, המומלצת לטיגון עמוק, למי שאין מדחום ניתן להוסיף חתיכת הגזר לשמן וכשהיא מתחילה לתסוס זה סימן שהשמן חם.

4. מוסיפים למחבת את כדורי הפלאפל ומטגנים בטיגון עמוק עד להזהבה, מסירים מהאש ומעבירים לנייר סופג. 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס