איך מכינים סושי | הכנת סושי בבית שלב אחר שלב - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים סושי מושלם? כל הטיפים

תמונה גרסת הדפסה

הכנת סושי בבית שלב אחר שלב

ביפן נחשבת הכנת הסושי לאומנות של ממש והכשרה של שנים רבות על מנת להכין את הסושי המושלם ומתקיימות בה תחרויות סושי רבות המתבססות על אופן הכנת הסושי, כאשר ביפן בלבד ישנם מעל 100 סוגי סושי שונים.

מרבית סוגי הסושי ביפן נעשית ע"י גברים בשל הטענה שעל מנת להכין סושי עם דגים נאים על טמפרטורת הידיים להיות קרה ואצל נשים הידיים חמות יותר.

עם השנים הסושי הפך למוכר בכל העולם בזכות העובדה שהוא אוכל מהיר, אוכל הנחשב ל" פינגר פוד" ומתאים לאירוח והעובדה החשובה ביותר, שאפשר להתאים את צורתו, או את התוספות שלו לקהל היעד ולהעדפות אישיות.

לקראת סוף שנות השמונים הגיעה בשורת הסושי לישראל ע"י המסעדן עלי גרוסמן שפתח את מסעדת הסושי טאקאמארו - מהראשונות בישראל בתחום - ומאז עבר הסושי בישראל גלגולים רבים וכיום ישנן מסעדות ודוכני סושי ברחבי הארץ.

את הסושי ניתן להכין בכמה גרסאות וראשית הכנתו היא בהתאמה לסוג הסושי שרוצים – סושי שמבוסס על דגים, פירות ים, או סושי טבעוני שמבוסס ירקות. 

מלבד היותו אוכל מהיר, הפך הסושי לחלק בלתי נפרד מההווי החברתי ומשמש "תמה" לערבי חברים, ערבי גיבוש והכנה בקבוצות, דבר שהופך את הכנתו לחווייתית ומהנה.

את הסושי נהוג להגיש לצד ממרח וואסבי – ממרח ירוק העשוי משורש חריף, כמו כן לצד הסושי יוגש רוטב סויה וג'ינג'ר מוחמץ. מטרתו של הג'ינג'ר המוחמץ הוא "לנקות" את החייך מטעמים בין סושי אחד למשנהו מכיוון שבד"כ אוכלים סוגים שונים בארוחה אחת.

בסיסו של כל סושי הוא האורז שאמור להיות אורז עגול ובעל מרקם דביק, אך לא מתפורר.

אל האורז מוסיפים חומץ אורז ולאחר צינון האורז מגלגלים אותו עם אצה לצורה הרצויה בתוספת של דגים נאים, ירקות מוחמצים, חביתה, ירקות טריים ואף גבינות.

את הסושי מגלגלים ע"י מחצלת גלגול בצורות שונות ובציפויים שונים ומגוונים.

ישנם כמה סוגי סושי שנחשבים פופולאריים בישראל:

מאקי סושי - צורת גלגול בה האורז נמצא בחלקה הפנימי של האצה והאצה היא בחלקו החיצוני של הסושי.

אינסייד אאוט - סושי שהאצה בו היא בחלקו הפנימי והאורז הוא בחלקו החיצוני של הסושי את חלקו החיצוני של האורז ניתן לצפור בטמפורה או פירורי פנקו ולטגן אותם, או לצפות בשומשום, פרוסות דקיקות של אבוקדו או בטטה.

סנדביץ' סושי - סושי המקופל בצורת ריבוע ונחתך אח"כ למשולשים, מוגש עם ציפוי קריספי או רק עם אצה.

 

הכנת סושי בסיסי:

לשם הכנת סושי בסיסי נצטרך: אצות נורי לסושי ומחצלת גלגול.

הכנת האורז לסושי:

מצרכים:

כוס אורז עגול

קערית ובה: כף וחצי חומץ אורז+ 1/2 כף מירין או סוכר ומעט מלח

כוס מים לבישול

ההכנה:

1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים את העמילן מהאורז תחת ברז עד שהמים יוצאים שקופים.

2. מניחים סיר עמוק עם המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי עד אידוי המים ועד שהאורז הופך לרך אך לא רך מידי, יש להקפיד לא לערבב את האורז במהלך הבישול כדי לא לשבור את הגרגירים.

3. מסירים מהאש , מאווררים מעט את האורז בעזרת כף עץ.

4. מערבבים היטב את תכולת הקערית עד שהסוכר והמלח נמסים את תוך המירין ואז מוסיפים אל האורז ומערבבים בזהירות.

5. מצננים בטמפ' החדר, פורסים על מחצלת גלגול אצת נורי, את החלק המבריק של האצה מניחים על המשטח והחלק המחוספס פונה אלינו, יש להניח את האצה לרוחב כך שהפסים לרוחב מופנים כלפינו על מנת שיהיה נוח לחתוך את האצה.

6. מכינים את התוספות: את הירקות שבחרנו לגלגל יש לחתוך בצורה אחידה ובצורת "גפרורים דקים" מומלץ להשתמש בגזר, מלפפון, עירית או בצל ירוק ודגים טריים, לאלו שאוהבים תוספת של טאמאגו (חביתה יפנית לסושי). יש לטרוף היטב בקערה 2 ביצים, כף רוטב סויה, כף רוטב מירין, כפת סוכר לשמן קלות מחבת ולהכין חביתה בגובה אחיד, לאחר מכן יש לצנן אותה ולחתוך גם אותה לרצועות דקות.

7. מניחים שכבת אורז על 3/4 מהאצה בעובי של 1/2- 1 ס"מ , משטחים את האורז בעזרת ידיים רטובות מעט ומניחים בצד שקרוב אלינו את התוספות הרצויות: דגים נאים טריים, חביתה, ירקות טריים, ירקות צלויים ועוד.

8. מגלגלים לרול מהודק בעזרת המחצלת פורסים ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס