איך מכינים המבורגר? סודות להמבורגר ביתי מושלם – מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים המבורגר? סודות להמבורגר ביתי מושלם

תמונה גרסת הדפסה

איך מכינים המבורגר? 6 טיפים למנה מושלמת

איך מכינים המבורגר?

מאז ומתמיד כיכב ההמבורגר כסמל לאוכל המהיר ברחבי העולם ולמרות שמאופיין כמאכל אמריקאי, יש הטוענים שהוא הגיע לארה"ב ע"י המהגרים הגרמנים שהגיעו מהמבורג ומשם שמו. בואו לגלות טיפים שיעזרו לכם להבין איך מכינים המבוגר מושלם.

ההמבורגר המקורי עשוי מקציצת בשר בקר עסיסית שטוחה מעט, צלויה עד לדרגת הטעם הנבחר, המונחת בתוך לחמנייה עגולה ומלווה ברטבים ובשלל ירקות ותוספות. את ההמבורגר נהוג להגיש לצד תוספות כגון: צ'יפס/טבעות בצל ולכל מסעדה ומקום בעולם יש את "המתכון המושלם להמבורגר" שלה.

6 טיפים למנה מושלמת

1. נתחי הבשר - על מנת להגיע לקציצת המבורגר מושלמת, עליה להיות מורכבת מכמה נתחי בשר בדרגת אחוזי שומן שונים, על הבשר להיות טרי ורצוי לטחון אותו במטחנת בשר לטחינה גסה או לחילופין, בעזרת קיצוץ דק מאוד לדרגת טרטר.

2. ישנם כמה סוגי בשר הנפוצים להכנת המבורגר ושילוב נפוץ הוא שילוב של חצי בשר צוואר טחון, חצי אנטריקוט וכ- 15% שומן המעורבבים יחד למסה אחידה עם מלח ופלפל.

3. על מנת שלא לפתח יותר מידי את החלבון בקציצת ההמבורגר כדי שלא תהיה צמיגית מידי, יש להקפיד על ערבוב עדין של מרכיבי המסה.

4. גודל - את גודל הקציצה מכינים לפי ההעדפה האישית של כל אחד-ניתן להכין קציצה שטוחה או קציצה עבה ועסיסית יותר, בהתאם להעדפה.

5. צליה - את ההמבורגר צולים משני הצדדים על הגריל, או על מחבת עם תחתית כבדה ודרגת הצלייה משתנה מ"וול דאן" – עשייה מלאה של הבשר עד ל- "מדיום" שבו הקציצה עוד אדמדמה מבפנים. 

6. תוספות - את ההמבורגר מניחים על לחמנייה עגולה טרייה שבד"כ מלווה ברטבים כגון: קטשופ/מיונז/רוטב ברביקיו ובירקות כגון: עגבנייה, חסה, בצל ומלפפון חמוץ ויש כאלו שמוסיפים מעל הקציצה פרוסת ביצת עין או תוספות אחרות.

עם השנים התפתח המושג "המבורגר" לסוגים שונים של קציצות שאינן עשויים בשר. כיום ניתן למצוא המבורגרים העשויים מדגים, מפירות ים והמבורגרים טבעוניים מגוונים, העשויים מחלבונים מהצומח בדמות דגנים שונים בתוספת של ירקות ותיבול. ההמבורגר הפופולרי ביותר הוא על בסיס שעועית/אפונה בתוספת של פטריות הנותנות להמבורגר מרקם "נגיס" יותר.

כנראה שאכילת המבורגר היא חווית האכילה של הקציצה העסיסית המונחת בתוך לחמנייה טרייה עם כל התוספות ולכן הוא אחד המאכלים שיש לו הכי הרבה תחליפים מן הצומח כדי לספק את אותו הצורך בביס המבורגר גם בקהילות צמחוניות/טבעוניות. אז איך מכינים המבורגר מושלם? בדיוק ככה: המבורגר מושלם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס