איך מכינים בורגול? טיפים לבישול ומתכון טעים – מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים בורגול?

תמונה גרסת הדפסה

הכנת בורגול - טיפים לבישול ומתכון טעים

בורגול הוא בעצם חיטה שבושלה ולאחר מכן יובשה ונטחנה, נחשב לדגן ומהווה חלק בלתי נפרד מהתזונה הים תיכונית. אספנו עבורכם טיפים שיסייעו לכם להבין איך מכינים בורגול.

לבורגול יתרונות מזינים רבים: הוא מכיל סיבים תזונתיים רבים ומינרלים ונחשב לפחמימה מורכבת, כך שצריכתו עוזרת לווסת את רמות הסוכר בדם. לבורגול שימושים רבים בהתאם לרמת הגריסה שלו (דק או עבה) ואפשר לראות אותו מככב במאכלים מוכרים כגון: מג'דרה, קובה, סלטים, קובה ניה ועוד.

מכיוון שבורגול הוא בעצם חיטה שכבר בושלה, זמני ההכנה שלו מתקצרים והוא מאוד נגיש לבישול מהיר ובריא.

את הבורגול ניתן למצוא במרכולים בכמה צורות: בורגול שנטחן לצורה דקה, בורגול גרוס בצורה בינונית ובורגול גס שגרגיריו גדולים יחסית.

את הבורגול הבסיסי ניתן להכין בשתי דרכים שונות על מנת להוסיף אותו למאכלים

האחת היא ע"י בישול:

מרתיחים סיר עמוק עם מים וכף מלח, מוסיפים 1-2 כוסות בורגול בינוני או גס, מבשלים כ- 15 דקות ומסננים. לאחר הסינון ניתן להוסיף את הבורגול למאכלים שונים והבורגול לעיתים קרובות יכול לשמש גם כתחליף לאורז.

הדרך השנייה להכנת הבורגול הבסיסי מיועדת לבורגול מהסוג הדק, או הבינוני.

הכנת הבורגול נעשית ע"י השריית הבורגול בקערה עמוקה עם מים חמים כ- 40 דקות ואז סינון הבורגול ממים עודפים והוספתו לסלטים או תבשילים.

הבורגול יכול לשמש כתוספת חמה, או ארוחה שלמה ומחליף לעיתים קרובות את האורז במאכלים חמים כגון ממולאים או מג'דרה. המאכל הנפוץ ביותר הוא סלט טאבולה, סלט עשיר המורכב מסוגי ירק רבים וירקות שונים ויש עדות שמוסיפות לו ירקות שונים.

 

מתכון לסלט טאבולה

מרכיבים:

1/2 כוס בורגול דק

מים חמים

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה

1 כוס עלי נענע קצוצים

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 מלפפונים חתוכים דק מאוד

1/2 לימון חתוך לקוביות קטנטנות ללא הקליפה

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

1/2 כף סומק

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול בקרעה עם מים חמים ל- 40 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים.

2. מניחים את הבורגול בקערה עמוקה ומוסיפים אליה את שאר המרכיבים.

3. לאחר ערבוב בודקים טעמים ואם חסקה חמיצות מוסיפים עוד מיץ לימון.

 

● יש עדות המוסיפות לסלט זה גם עגבניות קצוצות.

● אפשר להגיש עם בוטנים קלויים, או חמוציות לתוספת מרקם לסלט.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס