איך מכינים אורז? שבעה טריקים איך להכין אורז במרקם מוצלח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

איך מכינים אורז? שבעה טריקים איך להכין אורז במרקם מוצלח

תמונה גרסת הדפסה

שבעה טריקים להכנת אורז מושלם

אין בית בישראל שלא מגישים בו אורז, ולכל משפחה יש את הסוג המועדף עליה.

האורז הוא אחד הדגנים שמגדלים בצורה הרבה ביותר בעולם, ונחשב לאחד מהפופולריים ביותר. בכל מדינה נהוג להכין אותו בצורה אחרת ולהוסיף לו טעמים שונים.

ישנם אלפי סוגי אורז ובישראל ישנם כמה סוגי אורז שנחשבים לפופולריים יותר מהשאר: אורז פרסי, אורז בסמטי, אורז יסמין ואורז לסושי .

הוא משמש גם כתוספת וגם כמנה ראשונה, עיקרית ואפילו קינוח. הוא נחשב כמהיר להכנה, ללא גלוטן ומשמש כמקור נהדר לפחמימה מורכבת.

 

צרפנו לכם שבעה טריקים איך להכין אורז במרקם מוצלח ולא דביק (חוץ מהכנת סושי, שם המטרה היא אורז דביק):

  1. שטיפה - מומלץ לשטוף את האורז במסננת על מנת לשחרר עמילנים ולסנן מנוזלים לפני השימוש. פעולת השטיפה נעשית במסננת תחת מים זורמים עד שהמים היוצאים מהמסננת הופכים שקופים ולא לבנים (הצבע הלבן מסמל את העמילן שמשתחרר).
  2. יחס - אורז לבן פרסי או בסמטי נהוג להכין ביחס של 1:2 – כלומר על כל כוס אורז, 2 כוסות מים רותחים כמויות אלו מתאימות בגדול לכל אורז מסוג לבן למעט אורז עגול/ חצי עגול שנועד למתכונים בהם האורז אמור לצאת דביק יותר.
  3. טיגון - על מנת לקבל אורז מוצלח, מומלץ להקפיד על טיגון האורז במעט שמן בכמות של כף עד שתי כפות לכוס אורז, תוך כדי ערבוב על מנת שכל גרגירי האורז יקבלו ציפוי של השמן וכך ישמרו על צורתן ולא יידבקו במהלך הבישול.
  4. סגירת מכסה - אורז מבשלים במכסה סגור בין 15 ל- 20 דקות ורק לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את מכסה הסיר סגור ל- 5 דקות נוספות.
  5. אוורור - לאחר 5 הדקות הנוספות ניצן להסיר את המכסה ו"לאוורר" את האורז בעזרת ערבוב עדין של האורז עם מזלג.
  6. היום שאחרי - על מנת להכין אורז מוקפץ מוצלח, מומלץ להכין אורז לבן פשוט לילה לפני ולאחסן במקרר ויום למחרת להקפיץ אותו עם ירקות לבחירה בווק, או במחבת רחבה.
  7. אורז עגול - אורז עגול מומלץ להכנת סושי/ריזוטו מכיוון שהוא יותר עמילני וכך נותן את אפקט האורז ה" דביק " יותר.

האורז הפרסי- הוא האורז הנפוץ ביותר בבתים בישראל ומקובל להכין אותו כתוספת לכל מנה עיקרית.

אורז מסוג יסמין – נהוג יותר בשימוש במנות אסייתיות , או במטבח הים תיכוני.

האורז הבסמטי- הוא ריחני יותר בארומה שלו ומקובל מאוד בהודו ושכנותיה. כאן בארץ הוא הפך פופולרי בשל גרגריו הארוכים והעובדה שהוא נוטה לצאת "אחד אחד" ולא דביק.

האורז המלא - נחשב לבריא יותר מכיוון שהושארו בו הסובין והנבט ולכן הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים  ונוגדי חמצון. לאורז המלא נהוג להוסיף יותר מים כ- 2.5 כוסות מים לכוס אורז מלא  וזמן הבישול שלו הוא כ- 35 דקות.

מתכון לאורז לבן בסיסי:

1 כוס אורז לבן (בסמטי\ פרסי\ יסמין)

2 כפות שמן – רצוי שמן זית

1 כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק מעט מניחים את השמן, האורז והמלח.
  2. מטגנים תוך כדי ערבוב את גרגירי האורז כ- 3 דקות.
  3. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומנמיכים את הלהבה.
  4. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ- 20 דקות.
  5. משאירים את מכסה הסיר הסגור לחמש דקות נוספות ולאחר מכן מסירים את המכסה ומערבבים בעדינות.

הערה: כשמכינים אורז מלא יחס המים יהיה כוס אורז ו- 3- 2.5 כוסות מים וזמן הבישול יהיה כ- 35 דקות.

תוספות מומלצות לאורז:

ניתן להוסיף בתחילת הטיגון בצל קצוץ\ אפונה\ תירס\ גזר.

כמו כן מומלץ להוסיף לאורז עשבי תיבול גם בזמן הבישול וגם בעת ההגשה.

ניתן לקבל אורז בעל טעם מתקתק יותר ע"י הוספה של צימוקים \ חמוציות ומעט קינמון לאורז.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס