דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אטריות אורז פריכות עם בשר של אהרוני

מתכון לאטריות אורז פריכות עם בשר של אהרוני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מחבת עמוקה

ווק

 

מצרכים: 

לאטריות:

1/4 חבילת אטריות אורז רחבות

1 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לתבשיל:

3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

300 גרם בשר צוואר טרי אנגוס שופרסל - טחון

3 בצלי שאלוט - קצוצים

2 שיני שום שופרסל - קצוצות

1 כף ג'ינג'ר טרי - קצוץ

3 בצלים ירוקים - חתוכים לפרוסות של כ-4 סנטימטר

200 גרם שעועית ירוקה שלמה קפואה שופרסל

 

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל

1 כף רוטב הוי סין

3 כפות יין אורז

1 כף סוכר שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/4 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/4 כפית פלפל צ'ילי אדום חריף גרוס שופרסל

1 כפית שמן שומשום

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לאטריות:

  1. חוצים את אטריות האורז לחצי.
  2. במחבת מחממים את שמן הקנולה ומטגנים חופן אטריות בשמן העמוק והחם למשך 10 שניות, עד שהאטריות מתנפחות ונעשות פריכות לגמרי. חוזרים על התהליך עם יתר האטריות.
  3. מעבירים את האטריות המטוגנות לכלי הגשה.

 

לרוטב:

בקערה מניחים את רוטב הסויה עם רוטב ההוי סין, יין האורז, הסוכר, המלח, הפלפל השחור, פלפל הצ'ילי הגרוס, שמן השומשום והמים ומערבבים.

לתבשיל:

  1. בווק מחממים את שמן הקנולה ומוסיפים את השום, הג'ינג'ר ובצלי השאלוט ומטגנים במשך כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים במשך כשתיים-שלוש דקות נוספות.
  3. מוסיפים את השעועית הירוקה והבצל הירוק ומערבבים במשך כשתי דקות.
  4. מוסיפים למחבת את הרוטב ומביאים לרתיחה.
  5. לאחר הרתיחה, מבשלים כדקה נוספת.
  6. מניחים את התבשיל על האטריות ומגישים מיד.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס