אוסובוקו עם ירקות שורש, ערמונים ויין לבן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אוסובוקו עם ירקות שורש, ערמונים ויין לבן

תמונה גרסת הדפסה

אוסובוקו עם ירקות שורש, ערמונים ויין לבן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

סיר סוטאז' רחב ועמוק

סיר עמוק

 

מצרכים:

לבשר:

4 יחידות שריר זרוע עם עצם (אוסבוקו) בשר בקר טרי שופרסל

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1/2 כוס בזיליקום שופרסל

2 כוסות יין לבן

2 כוסות מים

1 חבילת חטיפוני גזר שופרסל

6  שיני שום שופרסל -  חצויות

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית כורכום טחון במיכל שופרסל

1 חבילת ערמונים אורגניים גרין שופרסל

2 בצלים - חתוכים לשישיות

1 שורש פטרוזיליה - פרוס לפרוסות דקות

200 גרם משמשים מיובשים שופרסל

 

לאורז:

1+1/2 כוסות אורז בסמטי הודי שופרסל

3 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבשר:

  1. בסיר רחב מניחים שמן זית עם הבצלים, שיני השום, שורש הפטרוזיליה ונתחי האוסובוקו ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד.
  2. מוסיפים את הפלפל השחור, הכורכום, הכמון, המלח, היין הלבן, חבילת חטיפוני הגזר, המשמשים המיובשים, חבילת הערמונים, עלי הבזיליקום והמים, מערבבים ומביאים לידי רתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כשעה וחצי עד שעתיים (עד שהבשר מתרכך).

לאורז:

  1. בסיר עמוק מניחים את שמן הזית עם המלח והאורז, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי מלא במשך כ-20 דקות.
  3. לאחר 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך חמש דקות נוספות ומערבבים.
  4. מגישים את האורז ומעליו את הבשר והרוטב.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס