

אוזני המן במילוי שוקולד וחמאת בוטנים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 50 דקות
- מספר מנות: 35
אביזרים:
קערת ערבוב/מעבד מזון
תבנית אפייה
נייר אפייה
מערוך
קורצן עגול רחב/כוס עם קוטר רחב
ניילון נצמד
מצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל
1 כפית אבקת אפייה שופרסל
1/2 כוס סוכר לבן שופרסל
180 גרם חמאה - חתוכה לקוביות
3 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד
5 כפות מים קרים
1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
למלית:
1 כוס חמאת בוטנים טבעית גרין שופרסל
1 כוס ממרח אגוזי לוז שופרסל
להגשה:
1 שקית אבקת סוכר שופרסל
אופן ההכנה:
לבצק:
- במעבד מזון מניחים את הקמח עם הסוכר, אבקת האפייה וקוביות החמאה ומעבדים בעזרת 5 פולסים.
- מוסיפים את תמצית הווניל, החלמונים והמים הקרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בעזרת ניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור במשך כ-10 דקות.
- לאחר 10 דקות, מחלקים את הבצק לשני חלקים ועל משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק על לעלה בעובי של חצי סנטימטר.
- בעזרת קורצן עגול קורצים עיגולים מן הבצק ומסירים את שאריות הבצק.
למלית:
- במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית ממרח שוקולד ומעליו רבע כפית חמאת בוטנים.
- מקפלים את העיגול לכדי יצירת משולש (אוזן המן) ומהדקים את החיבורים.
- על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את אוזני ההמן ומעבירים למקרר למשך כ-10 דקות במקרר.
- לאחר 10 דקות, מעבירים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות.
להגשה:
- מצננים את אוזני ההמן צינון מלא.
- מפזרים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.