דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אוזן המן מפוצצת בפרג

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפרח אוזן המן במילוי פרג

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 80 דקות
  • מספר מנות: 15

אביזרים:

מערוך

חותכן עגול (בקוטר כוס לפחות)

מפדרת לאבקת סוכר

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

3 כוסות קמח פרימיום שופרסל

200 גרם חמאה הולנדית שופרסל - בטמפרטורת החדר

1 מיכל קטן שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל שופרסל

2\1 כוס סוכר לבן שופרסל

1 ביצה שופרסל – חלמון

 

למילוי:

1 קופסת מלית פרג מוכנה

1/2 כוס צימוקים בהירים שופרסל

1 כוס שקד קלוף טבעי שופרסל

 

לציפוי:

1 חבילת אבקת סוכר שופרסל

 

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון (ניתן גם ידנית) מעבדים את הבצק לבצק אחיד.
  2. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
  3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
  4. קורצים עיגולים ויוצרים 4 חתכים בקצה של כל עיגול (לא עד המרכז).
  5. מערבבים את מלית הפרג עם הצימוקים, מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול.
  6. מקפלים כל חתך בצק לכיוון המלית ומהדקים מעט.
  7. יוצרים מעין "שושנה" ומקשטים כל מאפה בשקד.
  8. מניחים את השושנים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות.
  9. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
  10. מצננים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תוותרי על מסכה

מסכה לשיער היא בדיוק כמו מסכה לפנים

אחת לשבוע הקדישי כמה דקות כדי להזין את השיער במסכה. תפקידה של מסיכת השיער הוא להעשיר את השיער בחומרים מזינים במינון גבוה מזה שמספקים המוצרים לשימוש יומיומי.