דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אהרוני עם תבשיל פרשי של ירקות ירוקים

מתכון לירקות ירוקים מבושלים ברוטב סויה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 2-3

אביזרים:
סיר סוטאז'

מצרכים:
לתבשיל:
3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
2 שיני שום שופרסל - פרוסות
1 כף ג'ינג'ר טרי - קצוץ דק
5 בצלים ירוקים - חתוכים לפרוסות של כ 3-4 סנטימטר
2 בק צ'וי
1/3 שקית שעועית ירוקה קפואה שלמה שופרסל
1 צרור אספרגוס – מנוקה וחתוך לשלושה חלקים

לרוטב:
3 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל
4 כפות מירין
1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
לרוטב:
1. בקערה מניחים את רוטב הסויה עם המירין, המלח, הפלפל השחור ושמן השומשום ומערבבים.

לתבשיל:
2. מפרידים את עלי הבק צ'וי מן הגבעולים.
3. חותכים את העלים לשניים-שלושה חלקים ואת הגבעולים פורסים לפרוסות של כסנטימטר אחד.
4. בסיר מחממים את שמן הקנולה, מוסיפים את הג'ינג'ר ואת שיני השום ומטגנים במשך כדקה.
5. מוסיפים את גבעולי הבק צ'וי, האספרגוס והשעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כשתי דקות.
6. מוסיפים את עלי הבק צ'וי ומטגנים במשך דקה נוספת.
7. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים במשך דקה-שתיים נוספות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס