דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אגרול אסייתי צמחוני

מתכון לאגרול ירקות אסייתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 6-10

אביזרים:
ווק או מחבת עמוקה
כף עץ
מלקחיים
קערית קטנה לרוטב

מצרכים:
1 לקט ירקות להקפצה בסגנון אסייתי שופרסל
1 תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל
1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל
1 חבילת עלי פילו – לאחר הפשרה של לילה במקרר
שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון

לרוטב:
1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה דק
3 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק שופרסל
1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

אופן ההכנה:
1. במחבת מניחים כף שמן קנולה ואת לקט הירקות.
2. מוסיפים את המלח ופלפל השחור ומערבבים במשך 3 דקות.
3. מסירים מן האש ומצננים.
4. מרססים את עלי הפילו בתרסיס שמן הקנולה.
5. מקפלים כל עלה לשניים וממלאים מן הלקט.
6. מקפלים את קצוות העלה ומגלגלים לכדי צורת אגרול.
7. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים והלקט.
8. במחבת עמוקה / ווק מחממים את שמן הקנולה ומטגנים את האגרולים עד לכדי הזהבה (כדקה מכל צד).
9. מעבירים לצלחת עם נייר סופג
10. בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד האגרול.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס