עולם הדגים שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דגים, דגים, דגים!

שלם או פילה, ברוטב או על הגריל, כל מנה שתבחרו, תהיה קלה להכנה באופן בלתי רגיל! ים של מתכונים למנות דגים נפלאות ועסיסיות מחכים לכם בעמוד- החל ממסעדת אידי המפורסמת ועד הרשימות של אמא ועוד. בתיאבון...

דגים ובריאות

הטיפ של אידי מלך הדגים

מומלץ לשלב דגים בתפריט השבועי באופן קבוע. הם מלאים בחלבון, בוויטמינים ובחומצת השומן אומגה 3, שתורמת לבריאות הכללית של מערכת הדם והלב.

איך מומלץ להכין דגים?

הטיפ של אידי מלך הדגים

לכל דג יש צורת בישול שמתאימה לתכונות שלו. פורל ודניס מעולים בתנור, בורי וקרפיון מתאימים לקציצות ותבשילים, ובאגף הטיגון מככבים הברבוניה והאמנון. אם לא החלטתם על צורת ההכנה לפני הרכישה - לכו על סלמון ולברק, שמתאימים לכל דרכי ההכנה.

סוגים של דגי מאכל

הטיפ של אידי מלך הדגים

את דגי המאכל מסווגים על פי צורת הגידול שלהם: דגי ים, הגדלים בים ובמקורות מים טבעיים, ודגי בריכה, הגדלים בבריכות דגים מלאכותיות המיועדות לגידול דגים. לוקוס, בקלה, מוסר ים, מקרל וברבוניה הם דוגמה לדגים שמגיעים מהים. קרפיון, בורי, פורל ואמנון, לעומת זאת, גדלים בבריכות דגים.

מדוע לאכול דגים?

הטיפ של אידי מלך הדגים

דגי הים מכילים הרבה יוד. היוד חיוני לתפקוד בלוטת התריס, שאחראית בין השאר לחילוף החומרים שלנו, לתפקוד המוח ולפוריות.

מתי להגיש את הדג?

הטיפ של אידי מלך הדגים

מומלץ להגיש את הדג מייד עם תום הבישול, ולא לכסות אותו. הכיסוי ממשיך את פעולת הבישול ועלול לגרום לדג להתייבש.

צליית דג על הגריל

הטיפ של אידי מלך הדגים

לפני שאתם מכינים את הדג על הגריל, השרו אותו במיץ לימון במשך כרבע שעה. החומצה שבלימון מרככת את הדג ומקצרת את זמן הבישול. כך תוודאו שהוא לא יתייבש וייצא עסיסי במיוחד.

ייבוש הדג לפני ההכנה

הטיפ של אידי מלך הדגים

בין אם הוא טרי או מופשר, אל תשכחו לייבש את הדג לפני ההכנה. ספגו את הרטיבות שעל העור עם מגבת נייר. כך תוודאו שבזמן הטיגון העור ייצא פריך יותר, ובאופן כללי שהתבלינים והטעמים יספגו בו בצורה טובה יותר.

זמן בישול הדג

הטיפ של אידי מלך הדגים

אם אתם מתלבטים לגבי זמן הבישול אתם יכולים למדוד את עובי הדג, ולהקצות 5-8 דקות בישול לכל 2 סנטימטר.

בחירת הדג המתאים

הטיפ של אידי מלך הדגים

כל דג הוא מיוחד, ולכל תבשיל יש את הדג המתאים לו. התייעצו עם המוכר והתאימו את הדג למנה שאתם רוצים להכין לפי זמן הבישול ואופי ההכנה.

שילוב טעמים מנצח

הטיפ של אידי מלך הדגים

כשאתם אופים דג בתנור, אתם יכולים להכין את תוספת הירקות יחד עם הדג - פשוט עטפו אותם יחד בנייר כסף או נייר אפייה, לשילוב טעמים מנצח.

איך לאפות את הדג?

הטיפ של אידי מלך הדגים

בזמן שאתם אופים את הדג, פתחו מדי פעם את התנור ומרחו עליו מעט שמן זית ולימון או מהרוטב שהכנתם עבורו. כך תמנעו ממנו להתייבש בזמן האפייה.

איך תדעו שהדג טרי?

הטיפ של אידי מלך הדגים

כשאתם קונים דגים בדקו שהעיניים שלהם צלולות, שהזימים בצבע אדום בוהק ושהקשקשים מבריקים. לדג טרי יש ריח ים עדין, לעומת ריח חזק וחריף כשהדג לא טרי.

איך לטגן את הדג?

הטיפ של אידי מלך הדגים

כשאתם מטגנים את הדג במחבת, חממו אותה מראש, ורק כשהיא לוהטת הניחו את הדגים. כך תמנעו מהם להידבק למחבת. כדי למנוע בישול יתר, הניחו את הדגים כך שהצד עם העור נוגע במחבת.

מתי לאכול את הדג?

הטיפ של אידי מלך הדגים

את הדג הטרי מומלץ לאכול ביום הרכישה, אך אם תרצו תוכלו לשמור אותו במקרר 2-3 ימים לכל היותר, או להעביר אותו למקפיא. זמן ההקפאה המומלץ הוא עד כשלושה חודשים.
עמוד בטעינה ...