דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מלך התנור - סלמון בתנור במעטפת תבלינים וחרדל

תמונה גרסת הדפסה

מלך התנור - סלמון בתנור במעטפת תבלינים וחרדל


אביזרים:

  • תבנית אפייה קטנה

 

מצרכים:

  • 2 חבילות פילה דג סלמון טרי שופרסל (200 גרם)
  • 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1/2 בצל לבן - קצוץ דק
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון שופרסל
  • 1 שן שום שופרסל - קצוצה דק
  • 1 צרור עירית שופרסל - קצוץ
  • 1/4 כוס ציר דגים / ציר ירקות.

 

אופן ההכנה:

  1. על צלחת מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני עם העור) מונח על תחתית הצלחת.
  2. משמנים את בשרו עם שמן הזית.
  3. מוסיפים את המלח והפלפל.
  4. עוטפים היטב את הדג בחרדל הדיז'ון.
  5. מצמידים לדג את הבצל, השום והעירית (מקפידים שכל המרכיבים יהיו צמודים היטב על ידי טפיחות יד קלות).
  6. מקפידים שכל המרכיבים יהיו צמודים היטב לפילה על ידי טפיחות יד קלות.
  7. במרכז תבנית האפייה מניחים את הדג עטוף התבלינים והירקות.
  8. מוסיפים את הציר מסביב לפילה (לא עליו).
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבנית.
  10. אופים במשך כ-12 דקות.

 

* טיפ: מגישים מיד כשחלקו הפנימי של הדג מעט נא וספוג בטעמים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס