דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מלך המחבת - פילה באס א לה באסקה

תמונה גרסת הדפסה

מלך המחבת - פילה באס א לה באסקה


אביזרים:

  • מחבת גדולה

 

מצרכים:

  • 2 חבילות פילה דג באס טרי שופרסל (500 גרם)
  • 1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 בצל סגול – חתוך לקוביות גדולות
  • 1 פלפל אדום חריף - קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף יבש
  • 4 שיני שום שופרסל - חצויות
  • 1/2 גזר שופרסל – חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קישוא – חתוך לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה – מבושל, מקולף ופרוס לפרוסות בעובי 1 סנטימטר
  • 1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה שופרסל
  • 2 גבעולי אספרגוס – קלופים
  • 1 גבעול סלרי – קצוץ
  • 1 כוס ציר דגים / ציר ירקות
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
  • 1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל – קצוצה
  • 2 ביצים - קשות

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל.
  2. במחבת גדולה מניחים את שמן הזית ומחממים על אש גבוהה.
  3. מוסיפים את הבצל הסגול, הפלפל האדום החריף השלם, שיני השום, הגזר, הקישוא והסלרי.
  4. מערבבים ומטגנים במשך כ- 5 דקות.
  5. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך כ- 2 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את האספרגוס.
  7. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים אותן בצמוד לדפנות המחבת.
  8. מניחים את הדגים כאשר צדם הפנימי (הבטן) על הירקות ומבשלים במשך כ- 5 דקות נוספות.
  9. מוסיפים את ציר הדגים ומבשלים כ- 7 דקות נוספות (ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם).
  10. חוצים את הביצים הקשות, מניחים אותם על התבשיל וזורים עליהן פלפל שחור.
  11. מפזרים מעל את צרור הפטרוזיליה ואת הפפריקה ומנערים בעדינות את המחבת.
  12. מרתיחים אתת התבשיל במשך כ- 5 דקות ומגישים בתוך המחבת.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.