דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רולדת כתף בתנור

תמונה גרסת הדפסה

רולדת כתף בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 180 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

תבנית אפייה עמוקה

חבל קשירה

קערת ערבוב

נייר כסף

מעבד מזון

מצרכים:

1+1/2 קילו צלי כתף טרי ארוז שופרסל - פרוס לצורת "דף"

3 כפות דבש טבעי שופרסל

1/2 כף זרעי כוסברה - כתושים

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

3 כוסות יין אדום

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

4 ענפי קורנית (טימין) שופרסל

4 בצלים סגולים - חתוכים לרבעים

למלית הרולדה:

2 כוסות פטרוזיליה שופרסל

1 כוס אגוזי קשיו קלופים שופרסל

3 שיני שום שופרסל

1/2 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף חרדל צרפתי שופרסל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. במעבד מזון מניחים את מרכיבי המלית וטוחנים עד לקבלת מלית אחידה.
  3. על משטח מניחים את נתח הבשר.
  4. משטחים את המלית על נתח הבשר.
  5. מגלגלים את נתח הבשר לכדי רולדה מהודקת וקושרים בעזרת חבל (ניתן להשתמש גם ברשת צלייה).
  6. בתבנית אפייה מניחים את הרולדה ומסדרים סביבה את הבצלים.
  7. את הבשר והבצלים מושחים בשמן הזית והדבש, מפזרים את גרגרי הכוסברה, ממליחים ומפלפלים.
  8. מעבירים את הרולדה לתנור ואופים במשך כ-25 דקות.
  9. לאחר 25 דקות, מוסיפים את עלי הטימין והיין האדום.
  10. מכסים את הרולדה בנייר כסף ומחזרים לתנור.
  11. אופים בשנית בחום של 180 מעלות במשך כ-80 דקות.
  12. לאחר 80 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 10 דקות נוספות לשיזוף המנה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס