צלי כתף על פי קרנבל של בשר
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צלי כתף על פי קרנבל של בשר

תמונה גרסת הדפסה

צלי כתף על פי קרנבל של בשר

  • זהו נתח צר ומאורך, מראהו דומה לכיכר לחם שטוחה. בצדו האחד הוא עבה ובצדו השני הוא דק. הוא מאופיין ברקמת חיבור העוברת במרכזו, בצד העבה היא עבה יותר והולכת ונהיית דקה לקראת הקצה.

 

  • זהו נתח המאופיין בפס ג'לטיני העובר לכל רוחבו. זוהי רקמת חיבור שאינה שומן והיא שהופכת את הנתח הזה לכל כך מוצלח ומתאים לצלי. רקמת החיבור מוסיפה טעם ורכות לבשר וגם תורמת להסמכת הרוטב. 

 

  • מהנתחים הקלאסיים, המוכרים והנפוצים ביותר לצלייה - הן לצלייה איטית ברוטב, בסיר או בתנור והן לצלייה יבשה (מתובל קלות, סגור היטב בנייר כסף, בחום נמוך מאוד והרבה זמן בתנור).

 

  • הוא לא מתאים להקפצה וגם לא לצלייה קצרה, אבל חוץ מזה אפשר לעשות מהנתח הזה כמעט כל מה שתרצו.

 

  • אין בעיה להכין צלי יומיים-שלושה מראש. השהייה במקרר אינה פוגמת בטעמו ואפילו משפרת אותו. מה שחשוב זה לחמם את הצלי היטב לפני ההגשה. 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס