פסטה בולונז - בשר אנגוס שופרסל
פסטה בולונז - בשר אנגוס שופרסל
-
דרגת קושי: קל
-
זמן הכנה: 30 דקות
מרכיבים:
- 1 ק"ג בשר טחון מנתח שריר זרוע (מספר 8)
- 1 חבילת פסטה
- כ-1/2 כוס שמן זית (לפי מה שהתבשיל דורש, שלא יתייבש)
- 1 בצל לבן
- 2 גזרים
- 4 ענפי סלרי
- 5 שיני שום
- 1 חבילה פטריות פורטבלו
- 500 גמר שימורי עגבניות שלמות וקלופות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 5 עלי דפנה
- 1/2 בקבוק יין אדום
- חופן עלי בזיליקום
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפיות מלח שטוחות
- 1 כפית פלפל שטוחה
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל, הסלרי, הגזר ושיני השום.
- חותכים את הפטריות.
- שמים שמן זית בסיר על אש בינונית - גבוהה ומחממים.
- מכניסים לסיר את הבצל, הגזר וענפי הסלרי הקצוצים.
- מערבבים את הירקות בסיר על אש גבוהה למשך מספר דקות עד להזהבה.
- מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב, עד להשחמתו.
- מוסיפים את הפטריות החתוכות והשום הקצוץ לתבשיל ומערבבים מס' דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, שימורי העגבניות ועלי הדפנה לתבשיל.
- מוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל וסוכר.
- לבסוף מוסיפים את היין האדום.
- מנמיכים את האש לאש הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר.
- מבשלים את הסיר על אש נמוכה מאד 6-3 שעות. (ככל שמבשלים זמן רב יותר כך התבשיל טעים יותר).
- לקראת סיום בישול הבולונז מכינים את הפסטה.
- על צלחת מניחים את הפסטה, מעליו את הבולונז ולמעלה מעט עלי בזיליקום לקישוט.
- טיפ: במהלך הבישול יש לעקוב אחרי המנה ולהוסיף לה נוזלים לפי הצורך. ניתן להוסיף מים, רסק עגבניות, יין וכיוצ"ב לפי טעמכם האישי.