דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטה בולונז - בשר אנגוס שופרסל

תמונה גרסת הדפסה

פסטה בולונז - בשר אנגוס שופרסל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר טחון מנתח שריר זרוע (מספר 8)
  • 1 חבילת פסטה
  • כ-1/2 כוס שמן זית (לפי מה שהתבשיל דורש, שלא יתייבש)
  • 1 בצל לבן
  • 2 גזרים
  • 4 ענפי סלרי
  • 5 שיני שום
  • 1 חבילה פטריות פורטבלו
  • 500 גמר שימורי עגבניות שלמות וקלופות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 5 עלי דפנה
  • 1/2 בקבוק יין אדום
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 1 כפית פלפל שטוחה


אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל, הסלרי, הגזר ושיני השום.
  2. חותכים את הפטריות.
  3. שמים שמן זית בסיר על אש בינונית - גבוהה ומחממים.
  4. מכניסים לסיר את הבצל, הגזר וענפי הסלרי הקצוצים.
  5. מערבבים את הירקות בסיר על אש גבוהה למשך מספר דקות עד להזהבה.
  6. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב, עד להשחמתו.
  7. מוסיפים את הפטריות החתוכות והשום הקצוץ לתבשיל ומערבבים מס' דקות.
  8. מוסיפים את רסק העגבניות, שימורי העגבניות ועלי הדפנה לתבשיל.
  9. מוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל וסוכר.
  10. לבסוף מוסיפים את היין האדום.
  11. מנמיכים את האש לאש הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר.
  12. מבשלים את הסיר על אש נמוכה מאד 6-3 שעות. (ככל שמבשלים זמן רב יותר כך התבשיל טעים יותר).
  13. לקראת סיום בישול הבולונז מכינים את הפסטה.
  14. על צלחת מניחים את הפסטה, מעליו את הבולונז ולמעלה מעט עלי בזיליקום לקישוט.
  •  טיפ: במהלך הבישול יש לעקוב אחרי המנה ולהוסיף לה נוזלים לפי הצורך. ניתן להוסיף מים, רסק עגבניות, יין וכיוצ"ב לפי טעמכם האישי.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.