אסאדו ברוטב ברביקיו
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אסאדו ברוטב ברביקיו

תמונה גרסת הדפסה

אסאדו ברוטב ברביקיו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 240 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

תבנית אפייה

נייר כסף

נייר אפייה

מסננת

מעבד מזון

מצרכים:

לבשר:

2 קילו אסאדו טרי ארוז שופרסל

1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

4 ענפי קורנית (טימין) שופרסל

1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל

2 כפות דבש טבעי שופרסל

2 ראשי שום שופרסל -  חצויים לרוחבם

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

2 כפות חרדל דיז'ון שופרסל

לרוטב הברביקיו:

2 כוסות עגבניות מרוסקות שופרסל

1/2 כוס יין לבן

2 בצלים סגולים - חתוכים לרבעים

6 שיני שום שופרסל

3 ענפי קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

1 פלפל צ'ילי אדום - חתוך לרבעים

1/4 כוס רוטב טריאקי

3 כפות מיץ לימון שופרסל

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כוס חצאי משמש בסירופ שופרסל - מסוננת

1/2 כף קליפת לימון מגוררת

3 כפות סילאן פרימיום שופרסל

אופן ההכנה:

לבשר:

  1. בקערה מניחים את התבלינים עם שמן הזית, החרדל והדבש ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מניחים את הבשר בקערת התערובת ועוטפים אותו היטב.
  3. בתבנית אפייה מניחים נייר כסף ומעליו נייר אפייה.
  4. מניחים את הבשר המתובל על התבנית ומצמידים אליו את ראשי השום החצויים.
  5. מניחים מעל הבשר נייר אפייה נוסף ונייר כסף ואוטמים את הבשר היטב מכל הצדדים.
  6. מעבירים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך כ-3 שעות.

לרוטב:

  1. בסיר מניחים את שמן הזית ומחממים.
  2. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להשחמה.
  3. מוסיפים לסיר את יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים (כ-30 דקות).
  4. בעזרת מעבד מזון טוחנים את תכולת הסיר ומסננים לצנצנת.
  5. שומרים בקירור עד להגשה.
  • מגישים את הבשר לצד הרוטב.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס