קציצות בשר בקר מרוקאיות עם אפונה | מתכוני בשר אנגוס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות בקר מרוקאיות עם אפונה - בשר אנגוס שופרסל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קציצות בשר בקר מרוקאיות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 5

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר טחון (פילה מדומה – נתח מספר 6)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 כפית שטוחה של פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה של מלח דק
  • 2 ביצים
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוץ
  • 1/2 חופן נענע קצוצה
  • 1/2 חופן כוסברה קצוצה
  • 2 פרוסות עבות של חלה יבשה שרויה במים וסחוטה.

לרוטב:

  • שמן לטיגון לפי הצורך
  • שני בצלים לבנים בינוניים קצוצים דק
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 1כפית גדושה של כמון
  • 1 כפית שטוחה של כוסברה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפית פפריקה מתוקה
  • 300 גרם אפונה עדינה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפיות מלח

 

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

  1. מוסיפים לבשר הטחון 2 ביצים, חופן פטרוזיליה, נענע וכוסברה קצוצות.
  2. יש ללוש את הבשר עם התבלינים
  3. מוסיפים 1 בצל קצוץ דק, מלח ופלפל לפי הטעם
  4. מוסיפים את הלחם היבש הרטוב הסחוט וממשיכים ללוש עם הבשר
  5. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורי קציצות בשר
  6. שמים מעט שמן לטיגון על המחבת ומטגנים את הקציצות


להכנת הרוטב:

  1. שמים מעט שמן בסיר עמוק.
  2. מוסיפים לסיר 2 בצלים לבנים קצוצים דק.
  3. מוסיפים תבלינים לפי הטעם, כמון טחון, פפריקה חריפה.
  4. מוסיפים לסיר 1 ליטר ציר עוף ו-300 גרם אפונה עדינה.
  5. להרכבת המנה- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לסיר הרוטב, חופן כוסברה ומלח לפי הטעם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס