צלי בקר בבירה של יענקלה שיין | מתכוני בשר אנגוס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צלי נתחי בקר אנגוס בבירה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון צלי בשר בקר בבירה בתנור עם תפוחי אדמה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5

מרכיבים:

  • 1 ק"ג צוואר בקר חתוך לקוביות גדולות - נתח מספר 10 
  • 12 בצלי פנינה
  • 4 כפות קמח
  • 1 פלפל חריף
  • 1 ליטר בירה
  • 5 ענפי טימין
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 1 כפית פלפל גרוס שטוחה
  • 1/3 כוס שמן זית

מרכיבים להכנת תפוחי האדמה:

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק.
  2. מקמחים את קוביות הבקר.
  3. מניחים את קוביות הבקר המקומחות בסיר ומשחימים את הבשר.
  4. קוצצים את הפלפל החריף.
  5. מקלפים את בצלי הפנינה.
  6. מוסיפים לסיר את הבצלים, הפלפל החריף הקצוץ, טימין ורוזמרין.
  7. מוסיפים את המלח והפלפל.
  8. מוסיפים לסיר את הבירה.
  9. מבשלים על אש נמוכה בין 2 ל-3 שעות.
  10. מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה בתנור עם פפריקה.


אופן הכנת תפוחי האדמה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה
  2. מפזרים פפריקה חריפה ומתוקה
  3. מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות למשך כ–40 דקות


בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס