קובה אורז ועוף ללא גלוטן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קובה אורז ועוף ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

במיוחד לערב החג, מתכון חגיגי לקובה אורז ועוף ללא גלוטן!

דביר בר, בלוגר ללא גלוטן עם מתכון טעים במיוחד לשנה החדשה.

שתהיה שנה טובה וטעימה♥

 

המצרכים עבור 10 יחידות:

כוס אורז פרסי שופרסל

חצי קילו עוף טחון (500 גרם)

כפית שטוחה כורכום טחון ללא גלוטן שופרסל

כפית שטוחה ראס אל חנות שופרסל

חצי כפית מלח שופרסל

חצי כפית פלפל שחור טחון שופרסל

כף סילאן של שופרסל גרין

עלים קצוצים מחצי צרור כוסברה טריה

חצי ליטר שמן חמניות לטיגון שופרסל

4 כפות שמן זית שופרסל

חצי בצל בינוני קלוף וקצוץ דק

2 שיני שום קלופות וקצוצות דק (או כפית של שום כתוש מקופסה)

לרוטב איולי שום (אופציונלי)

2 שום כתוש מ-2 שיני שום

חלמון מביצה אחת (הצהוב)

כפית מיץ לימון

כף חרדל / חרדל דיז׳ון

רבע כוס שמן זית

קמצוץ מלח

קמצוץ פלפל שחור 

הוראות ההכנה:

 

  1. בשלב הראשון, נבשל את האורז הפרסי על פי ההוראות שעל השקית (על כוס אורז – שתי כוסות מים, להרתיח, להוסיף חצי מכמות כל התבלינים לאורז, לבשל על אש קטנה 12 דקות עד שכל המים נספגו באורז.
  2. בקערה נפרדת, ערבבו 350 גרם מתוך כמות העוף (כ-2 שליש), את הבצל, עלי הכוסברה, השום הקצוץ ואת יתרת התבלינים והסילאן.
    1. את האורז שהצטנן בינתיים, העבירו לקערה וערבבו אותו היטב עם יתרת העוף (השליש שנותר). אין צורך להוסיף ביצה או קמח. העמילניות של האורז והחלבון של העוף הטחון הם ה״דבק״ של הקציצה.
    2. חלקו את כמות האורז והעוף הטחון המעורבבים ל-10 כדורים. בעזרת ידיים רטובות ממים, צרו בכל כדור חור מרכזי ומלאו אותו במלית של העוף הטחון עשבי התיבול והתבלינים. סגרו את הכדור ואטמו אותו בידיים לחות כך שהמלית תהיה בתוך המעטפת אורז ועוף. את הכדור שקיבלתם, שטחו מעט לצורת דסקית עבה. הניחו בצד על נייר אפיה.

      כשהאורז עדיין חם, נמעך אותו קלות אך בנחישות בעזרת מזלג או בעזרת מועך תפוחי אדמה, כך שהאורז יוציא כמה שיותר מהעמילן ויהיה רך עוד יותר. צננו את האורז כ-10 דקות ללא מכסה עד שניתן יהיה לגעת בו עם הידיים. חזרו על הפעולה הזו עם יתרת כדורי האורז והעוף.

    1. במחבת רחבה, חממו את שמן החמניות והוסיפו לו כחצי כוס שמן זית לטיגון. כשהשמן חם, טגנו את הקובה אורז אך שאלו לא יגעו זה בזה. משך הטיגון יכול לקחת כ-5 דקות מכל צד. טגנו עד קבלת צבע זהוב / חום יפה אך לא שרוף.
    2. העבירו את הקובה אורז לנייר סופג למשך כ-5 דקות.
    3. הגישו חם לצד רוטב לבחירתכם. ההמלצה שלי: רוטב איולי שום.
    4. להכנת איולי שום: בקערה רחבה ובעזרת מטרפה, טרפו היטב את החלמון והשום הכתוש עד קבלת מרקם קרמי של החלמון. הוסיפו את מיץ הלימון והמשיכו לטרוף היטב. הוסיפו בזילוף את שמן הזית בהדרגתיות בשלבים תוך כדי ערבוב מתמיד של הרוטב. לאחר 3-4 דקות יתקבל מרקם קרמי מיונזי. רק אז, הוסיפו את התיבול ואת החרדל והמשיכו לטרוף היטב עד קבלת רוטב קרמי לחלוטין.

    בתיאבון וחג שמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס