מק אנד צ'יז ללא גלוטן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מק אנד צ'יז ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

לכבוד יום הצליאק הבינלאומי, קבלו מתכון מנצח למק אנד צ'יז.
דביר בר, בלוגר ללא גלוטן עם מתכון שיעשה לכם חגיגה של טעמים♥

המצרכים:

400 גרם פסטה פנה / פיוזילי ללא גלוטן של שופרסל Green (קופסה שלמה).

3 כפות קמח רב תכליתי ללא גלוטן של שופרסל Green.

חצי כוס פירורי לחם ללא גלוטן של שופרסל Green.

2 וחצי כוסות חלב שופרסל.

200 גרם גבינת צ׳דר מגוררת.

100 גרם גבינת גרוייר מגוררת.

50 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת.

כפית שטוחה של מלח שופרסל

כפית שטוחה של פלפל שחור שופרסל.

50 גרם חמאה.

 

 

אופן ההכנה:

  1. יש לבשל את הפסטה ללא הגלוטן על פי ההנחיות שעל הקופסה (כ-10 דקות לפחות במים רותחים).
  2. חממו תנור על 200 מעלות.
  3. בסיר בינוני, המיסו את החמאה והוסיפו את הקמח. ערבבו בעזרת מטרפה עד להטמעה מלאה של הקמח בחמאה. הוסיפו את החלב והמשיכו לטרוף במשך 3 דקות על להבה בינונית ועד לרתיחה. הסירו את הסיר מהאש והמשיכו לטרוף עד קבלת מרקם קטיפתי.
  4. הוסיפו בשלב הזה את גבינת הצ׳דר ואת גבינת הגרוייר לסיר החלב וערבבו היטב עד שהגבינות נמסות בחלב הקטיפתי.
  5. הוסיפו את התבלינים והמשיכו לערבב.
  6. סננו את הפסטה מהמים וכשהיא מסוננת – הוסיפו אותה לסיר ובו החלב והגבינות. ערבבו היטב כך שכל הפסטה תקבל ציפוי קרמי של התערובת המותכת.
  7. העבירו את תכולת הסיר לתבנית בינונית שטוחה. פזרו מעל להכל את פירורי הלחם.
  8. גרדו מעל הכל את גבינת הפרמז׳ן.
  9. הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-20 דקות. את הדקה האחרונה (ורק אותה) אפו על פעולת טורבו.
  10. הגישו חם.   בתיאבון.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס