מקלות לחם שום ללא גלוטן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מקלות לחם שום ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • מספר מנות: 20

מקלות לחם שום ללא גלוטן טעימים במיוחד!

דביר בר, בלוגר ללא גלוטן עם מתכון קריספי שלא תוכלו להפסיק לנשנש.

מתכון:

עבור הבצק:

2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן שופרסל green ועוד חצי כוס לקימוח משטח עבודה

2 כפות שמן זית שופרסל

כפית שטוחה של מלח שולחן

כף שטוחה שמרים יבשים

כוס ורבע (בערך) מים בטמפ׳ החדר

רבע כפית שטוחה אבקת שום ללא גלוטן

עבור מעטפת השום:

חצי כוס שמן זית שופרסל

3 שיני שום קלופות וקצוצות היטב

עלי בזיליקום, מרווה, טימין ובצל ירוק לפי הטעם (חופן)

חצי כפית מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר ערבבו את הקמח והשמרים והוסיפו בהדרגה את המים. ערבבו במשך כ-2 דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד אם כי מעט דביק. אפשר להוסיף מעט מאד מים במידה ויש צורך.
  2. הוסיפו את הסוכר והמשיכו לערבב במיקסר במשך 2 דקות נוספות.
  3. הוסיפו את המלח וערבבו עוד דקה .
  4. הוסיפו 2 כפות שמן זית וערבבו במשך 2 דקות נוספות עד להטעמת כל חומרי הגלם לבצק היטב.
  5. העבירו את הבצק לקערה וכסו אותה בניילון נצמד והניחו להתפחה במקום נעים למשך שעה.
  6. בזמן שהבצק תופח, בקערה בינונית, ערבבו את שמן הזית, עשבי התיבול (הקצוצים) והשום הקצוץ והניחו בצד. המטרה היא ששמן הזית יספוג את טעמי השום ועשבי התיבול.
  7. כרבע שעה לפני שהבצק סיים התפחה, נפעיל תנור על 200 מעלות.
  8. כעת, ניתן לפעול באחת משתי דרכים: האחת, בעזרת ידיים לחות ועל משטח מקומח, ליצור מהבצק נחשים דקים וארוכים, להניח אותם על נייר אפיה משומן בשמן זית שמונח על מגש אפיה ולמרוח אותם במשחת השמן והשום שיצרנו מוקדם יותר. הדרך השניה והפשוטה יותר היא לשטח את כל הבצק על נייר אפיה משומן שמונח על מגש בצורה של פוקצ׳ה / פיצה, למרוח את כל השכבה העליונה במשחת השמן והשום ובסוף האפיה, לחתוך את המאפה לרצועות בנות 1 ס״מ בעזרת גלגלת פיצה.
  9. נאפה את המאפים בצורה שבה בחרנו במשך 15 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע זהוב קל (או חום יותר), תלוי כמה רך או קריספי אנחנו רוצים את מקלוני לחם השום.
  10. עם תום האפיה, צננו את המאפה מספר דקות מחוץ לתנור. הגישו חמים.

בתיאבון!

   

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס