בוואריה ללא גלוטן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בוואריה ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל

בוואריה ללא גלוטן, קינוח קלאסי וטעים בטירוף שאתם חייבים להכין!

דביר בר, בלוגר ללא גלוטן עם מתכון קל וטעים במיוחד!

המצרכים עבור תבנית משפחתית:

2 מיכלי שמנת מתוקה של שופרסל

2 כוסות חלב שופרסל

2 שקיות ג׳לטין (28 גרם סה״כ)

6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים לחוד

1 כוס סוכר שופרסל

חצי כוס מים

2 כפות תמצית וניל שופרסל.

לשלב ריפוד תחתית התבנית

100 גרם פתי בר ללא גלוטן (ניתן למצוא במחלקת גרין בשופרסל).

2 כפות ריבת חלב ללא גלוטן (אופציונלי)

ועוד חצי כוס חלב שופרסל.

לקישוט (לא חובה)

200 גרם (חפיסה) של שוקולד חלב שופרסל.

50 גרם אגוזי מלך טחונים שופרסל.

5 כפות שמנת מתוקה שופרסל.

הוראות הכנה:

1.העבירו את תכולת שקיות הג׳לטין לקערה, הוסיפו חצי כוס מים (טמפ׳ החדר) ערבבו היטב והניחו בצד עד ליצירת מרקם ג׳לטיני רוטט (בין עשר ל-20 דקות לערך). את הג׳לי שקיבלתם, המיסו במיקרו לא יותר מ-10 שניות. זה חשוב לא להגזים בחימום. הניחו בצד.

2.לאחר מכן, בסיר קטן ועל אש נמוכה, ערבבו היטב יחד את החלב, עם כף אחת תמצית וניל ושליש מכמות הסוכר. הנוזל צריך להיות חמים אבל לא להגיע לרתיחה. הסירו מהאש.

  1. בכלי נפרד, ערבבו את החלמונים (הצהובים) עם שליש מכמות הסוכר.
  2. הוסיפו לחלב החמים עם תמצית הוניל והוסיפו את נוזל הג׳לטין שהמסתם והקציפו היטב עם מטרפה את הכל יחד במשך 5 דקות (אפשר גם במיקסר) עד לקבלת מרקם קטיפתי. כסו והניחו במקרר למשך חצי שעה לפחות.
  3. בזמן שהמסה הראשונית במקרר, המיסו 2 כפות ריבת חלב במיקרו במשך 10 שניות בלבד (לא יותר) הוציאו מהמיקרו והוסיפו חצי כוס חלב וערבבו היטב. את עוגיות הפתי בר, טבלו היטב בחלב בטעם ריבת וניל והניחו בתחתית תבנית ההגשה המשפחתית שבחרתם. חיזרו על הפעולה עד שכל התבנית תהיה מלאה בעוגיות פתי בר שנטבלו והורטבו.
  4. כעת, בקערת מיקסר נקיה, הניחו את תכולת 2 מיכלים של שמנת מתוקה והקציפו עד קבלת קצף יציב. הוציאו מהמיקסר לקערה, כסו אותה בניילון נצמד והעבירו למקרר.
  5. נקו עם נייר סופג את קערת המיקסר וכאשר היא נקיה, העבירו אליה את החלבונים (הלבנים), שליש מכמות הסוכר, כף תמצית וניל והקציפו היטב במהירות הכי גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
  6. כאשר הקצף מחלבונים יציב מאד, התחילו להעביר בחלקים את השמנת שהקצפתם באמצעות מרית סיליקון תוך תנועות קיפול שיאחדו בין שתי התערובות (לא לערבב בגסות, אנחנו רוצים לשמור על המרקם הקטיפתי).
  7. כאשר סיימתם לאחד בין 2 התערובות, בצעו פעולה דומה, הפעם עם תערובת החלמונים והג׳לטין שבינתיים התקררו במקרר. כאשר גם המסה הזו מקופלת בעדינות אך בנחישות לכדי תערובת אחידה, חלקה ויפה.
  8. שפכו את תכולת המיקסר המאוחדת והחלקה לתבנית הפיירקס שבה הנחנו את הפתי בר. הקפידו לא למלא יתר על המידה מהתערובת כי לפנינו עוד קישוטי אגוזים ושוקולד (אם נותרה להם מסה של בוואריה שלא נכנסה לתבנית, העבירו אותה לכוסות הגשה אישיות).
  9. את התבנית ובה הבוואריה, כסו בניילון נצמד והעבירו לקירור של לפחות 4 שעות (המלצה – לילה שלם במקרר).
  10. בינתיים, הכינו רוטב שוקולד לציפוי לזמן ההגשה: את חפיסת שוקולד החלב (ניתן גם עם שוקולד מריר) שברו לחתיכות והמיסו במיקרו למשך 20-30 שניות. את השוקולד המומס, ערבבו עם 5 כפות של שמנת מתוקה היטב עד קבלת סירופ שוקולד. העבירו את סירופ השוקולד למיכל מזיגה או ״לחצן״ (סקוויזר) בדומה לאלה שאיתם מוזגים רטבים במסעדות. אפשר גם להניח בכלי קטן שיהיה נח למזוג לאורחים.
  1. ממש לפני ההגשה (ולא לפני) פזרו בנדיבות אגוזי מלך טחונים מעל לכל מנה וכן רוטב שוקולד לפי הטעם.

בתיאבון!

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס