ארנצ׳יני ללא גלוטן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארנצ׳יני ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 24

כדורי ארנצ'יני ללא גלוטן, טעימים בטירוף וקלים להכנה ממש אצלכם בבית!

מתכון של דביר בר, בלוגר ללא גלוטן.

 

המצרכים עבור 24 כדורי ארנצ׳יני ללא גלוטן:

50 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן green

150 גרם פירורי לחם ללא גלוטן green

200 גרם אורז לבן עגול שופרסל (כוס מידה אחת)

2 כוסות שמן חמניות שופרסל

1 כוס שמן זית כתית מעולה שופרסל

2 ביצים

150 גרם כדורי גבינת בייבי מוצרלה

100 גרם של גבינת פקורינו מגורדת או גבינת פרמז׳ן או כל גבינה אחרת עזת טעם שאתם אוהבים

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

1 כפית תבלין אורגנו

 

אופן ההכנה:

בשלב הראשון, יש לבשל את האורז העגול על פי ההוראות שעל האריזה (20 דקות בשתי כוסות של מים רותחים עם כף שמן חמניות). כעבור 20 דקות, במידה ונותרו מים, יש לסנן אותם, להחזיר את האורז לסיר, להוסיף את גבינת הפקורינו המגוררת, חצי כפית מלח, פלפל שחור ואורגנו, לערבב היטב ולכסות את הסיר לעוד כרבע שעה עד שהאורז לא רותח וניתן לעבוד איתו עם הידיים).

בקערית אחת, יש לטרוף את 2 הביצים. בקערה אחרת, לשפוך את פירורי הלחם ללא הגלוטן ובקערה שלישית הניחו את הקמח ללא הגלוטן. המטרה היא הכנת עמדה הדומה לזו של הכנת שניצלים.

לשלב הכנת כדורי הארנצ׳יני, הקפידו לעבוד עם ידיים רטובות ממים כל הזמן.

לידיים הרטובות, העבירו כף מתערובת האורז הגבינה והתבלינים ושטחו את האורז על כף היד לעיגול שטוח. הניחו במרכזו יחידה אחת של גבינת בייבי מוצרלה ובעזרת ידיים לחות, עטפו את האורז סביב כדור המוצרלה הקטן עד שהכדור נסגר היטב.

חזרו על הפעולה 24 פעמים כך שכל כמות האורז תסתיים.

חממו 2 כוסות שמן חמניות וכוס שמן זית בסיר רחב. הקפידו שהשמן יהיה חם מאד אבל לא מבעבע או רותח יתר על המידה.

את כדורי הארנצ׳יני, העבירו כעת בתורן אל קערת הקמח וקמחו אותם היטב מכל הצדדים. את הכדורים הסגורים היטב והמקומחים היטב העבירו אל קערת הביצים הטרופות כל אחת בתורן והקפידו שהכדורים המקומחים טבולים היטב בביצה.

את הכדורים המקומחים והמצופים בביצה, העבירו כעת בזו אחר זו לקערה ובה פירורי הלחם ווודאו כי הכדורים מצופים היטב בפירורי לחם.

משם, העבירו בכל פעם כ-8 כדורים לשמן הרותח לטיגון של כ-5-8 דקות עד שכדורי הארנצ׳יני זהובים ופריכים אך לא מטוגנים מדי.

הגישו חם והמתינו כ-3 דקות עד שניתן יהיה לנגוס בהם כמו כך דבר שיוצא מטיגון.

מומלץ להגיש עם רוטב עגבניות איכותי, יוגורט יווני נהדר או מטבל אחר לטעמכם.

בתיאבון!

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס